Afgelopen donderdagavond heeft Koen van Berlicum aan de spelersgroep en de staf aangegeven dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer bij v.v. De Willy’s.

Na een goed gesprek tussen bestuur en trainer is besloten om na drie seizoenen elkaar vrij te maken voor nieuwe uitdagingen.

Na jarenlang jeugdteams te hebben getraind bij zowel De Willy´s als JVC Cuijk heeft Koen in 2012-2013 de overstap gemaakt naar de senioren en twee jaar lang het tweede elftal van De Willy´s onder zijn hoede gehad. In het seizoen 2014-2015 nam Van Berlicum het roer over van John Boeijen. In zijn debuutseizoen werd na een sterke start uiteindelijk een 7e plaats behaald en nacompetitie op een haar na gemist. Met het opheffen van de zesde klasse startte Van Berlicum een jaar later in een zwaardere 5e klasse. Dat seizoen eindigde De Willy’s, mede door een enorme hoeveelheid blessures en pech, in de onderste regionen. In het huidige seizoen was de start matig, maar werd na de winst op VCO een stijgende lijn qua spel ingezet. De Willy’s staat momenteel op een 11e plek met 7 punten uit 8 duels.

Minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk is wat Koen aan de achterkant voor de vereniging heeft betekend. Er is meer structuur aangebracht in de aansturing en het creëren van de juiste voorwaarden voor de selectie en waar de club in nood was is hij altijd bijgesprongen. Zo heeft hij vorig seizoen bijvoorbeeld, naast zijn taken bij de selectie, ook de A-jeugd onder zijn hoede genomen. De vereniging bedankt Koen voor zijn grote inzet voor de club en wenst hem veel succes toe in zijn verdere carrière als voetbaltrainer.