Komende zondag staat geheel in het teken van de clash tussen Juliana Mill en SES. In Mill worden er op één dag maar liefst twee derby’s afgewerkt met om 12.00 uur Juliana Mill 2 - SES 2 en om 14.15 uur Juliana Mill 1 - SES 1.

Na afloop vindt er een groot feest plaats in de kantine van Juliana Mill: LTC pussylounge 2.0.

Juliana Mill en SES begonnen allebei aan het seizoen in de wetenschap dat het wel eens een moeizaam jaar kon worden. Bij beide elftallen zijn belangrijke schakels weggevallen. SES mist een vijftal dertigers die de afgelopen seizoenen de absolute sterkhouders waren van het elftal. Juliana Mill heeft zijn enige dertiger weliswaar behouden, maar moest afscheid nemen van een viertal talenten die het hogerop gingen zoeken of stopten met voetballen. Twee daarvan waren ieder jaar vrijwel geheel verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie van het eerste elftal.

Dit gemis is vooral voelbaar bij Juliana dat uitermate teleurstellend gestart is aan het seizoen. Met slechts een overwinning, uitgerekend een afgetekende 0-3 bij koploper CITO, staat Juliana op een 11e plaats met slechts een punt voorsprong op de nummer laatst. Al sinds jaar en dag wordt de spelers van Juliana 1 verweten 'de typische Juliana mentaliteit' te bezitten: een gebrek aan winnaars mentaliteit. Het lijkt dit jaar echter eerder aan scorend vermogen te ontbreken. Juliana zal daarom alle zeilen bij moeten zetten om weg te komen uit de onderste regionen.

Bij SES hebben ze geen last van mentaliteitsproblemen. Alle elftallen kenmerken zich door een fantastische winnaarsmentaliteit en doen er elke wedstrijd alles aan om de drie punten binnen te halen. Voorafgaand aan het seizoen stuntte SES met het binnenhalen van toptrainer Ton Berends. De oefenmeester uit Oss heef tal van successen behaald met Nulandia, Prinses Irene en VV Heeswijk. Deze combinatie lijkt ervoor te zorgen dat SES het gemis van de sterkhouders prima op kan vangen. Met een keurige 7e plaats is SES het seizoen redelijk begonnen.

Al jaren blijkt echter dat de ranglijst er bij dit soort wedstrijden nauwelijks toe doet. Het is een op zichzelf staande wedstrijd, waarin beide teams niet willen verliezen. Vaak slecht voetbal maar met veel strijd, spanning en onder het toeziend oog van honderden toeschouwers. Afgelopen jaren werd er na de wedstrijd zowel in Langenboom en Mill een groots feest georganiseerd. Millse en Langenboomse supporters vierden gezamenlijk feest en de wedstrijd werd hierdoor al snel vergeten. Dat deze feesten een succes zijn blijkt wel uit de overvolle kantines en de grote hoeveelheden liters bier die er doorheen gingen.

Ook dit jaar zal er in de Juliana kantine een feest gehouden worden: LTC Pussy Lounge 2.0 met DJ REsound. DJ REsound is een goede bekende van Juliana Mill door zijn optredens bij 't Centrum tijdens de kermis zondag. Met een extra bar in de kantine hoeft niemand lang te wachten op zijn of haar drankje.