Op zondag 27 november jl. traden een 13-tal Taekwon-Doka’s uit Mill e.o. aan op het Taekyon toernooi in Oss voor de tul en sparringswedstrijden.

Van het jeugd/junioren/volwassenen/senioren team wat varieerde in leeftijd van 7 t/m 44 jaar waren er slechts 5 die al ooit vaker aan een toernooi hadden meegedaan. Ondanks de spanning en de nodige zenuwen, welk zo’n wedstrijd met zich meebrengt, wisten 8 leerlingen een podiumplaats te bereiken. Dit onder het toeziend oog van een groot aantal familieleden en overige supporters.

Bij enkele van de beoefenaars van de van origine Koreaanse zelfverdedigingskunst, bleken de zenuwen een grote rol te spelen. Alle kandidaten lieten echter het beste van hun kunnen zien, zo waren de prestaties dan ook van een goed niveau.

De deelnemers waren: Jeugd B-Klasse(jongens): Deveron vd Hoogen, Ron v Bussel, Mika vd Rijt, Luca v Katwijk. Jeugd B(meisjes): Elke Sanders, Petie v Elk, Jet v Elk, Shania v Wanroy, Leeloo v Rossum, Jamie Peters. Volwassenen B: Jan-Willem Hoevenaars. A-klasse junioren: Coen Couwenberg, Bo Hendriks. Voor het onderdeel stijlpatronen (Tuls) wist Jan Willem-Hoevenaars het ereschavot te bereiken, 1ste plaats.

Daarna was de beurt aan de kandidaten voor het onderdeel sparren, de volgende leerlingen wisten het podium te bereiken 3de plaats: Bo Hendriks, Mika vd Rijt, Petie van Elk, Ron v Bussel. 2de plaats: Jamie Peters. En 1ste plaats: Elke Sanders en Jet van Elk. De hoofdcoach Anke Peters, en de overige coaches Mike Kremers, Chris IJskes en Pim Hoevenaars, waren erg tevreden met de resultaten. Iedereen van harte gefeliciteerd.

Voor informatie www.itf-tkd.nl.