Zaterdagavond 3 december stond voor de dames van MHV ’81 de uitwedstrijd tegen BFC uit Beek op het programma. Daar aangekomen was de wedstrijd van de heren van BFC aan de gang.

Wat gelijk opviel was de sfeervolle ambiance in de hal met luide toeters, trommels en een Dj. Alle ingrediënten waren aanwezig om een lekkere pot handbal te spelen.

Na de opkomst en een gedreven yell begonnen de dames aan de wedstrijd. Tijdens de eerste 10 minuten waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. Beide teams wisten het net te vinden middels snelle aanvallen, waardoor er 4-3 op het scorebord kwam te staan. Op dat moment pakte BFC het heft in handen en liepen uit naar een 12-4 voorsprong. Verkeerde keuzes en afspeelfouten aan Millse kant werden dodelijk afgestraft. De ruststand was 15-7.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat het uit een ander vaatje getapt moest worden. De meiden uit Mill startte na de rust sterker aan het duel. Met 17-12 op het scorebord leek een fantastische comeback aanstaande. Helaas bleef het daarbij en na 15 minuten in de tweede helft stond het 20-12. Opnieuw maakte de dames van MHV dezelfde fouten als tijdens de eerste helft, waardoor BFC nog verder uit kon lopen. Dat resulteerde in een 32-15 eindstand.

Onze dames staan na de flow van drie overwinningen op rij meteen weer met twee voeten op de grond. Incasseren en leren van de fouten is na deze wedstrijd het belangrijkste.

Volgende week moeten de meiden er immers weer staan in de thuiswedstrijd tegen Dongen. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur en hopelijk komen jullie ons allemaal weer massaal aanmoedigen.