2017 is voor de vier tennisverenigingen die de gemeente Mill en St. Hubert rijk is, een start van vernieuwing. Het wordt een experimenteerjaar en mogelijk een opmaat voor meer, zeggen de bestuursvoorzitters Erik Gabriëls (Topio Mill), John van der Heijden (TC Langenboom), Harrie Kuijpers (TVW ’84) en Huub Schuurmans (TC St. Hubert).

Samen hebben ze begin december namelijk een eerste aanzet gegeven tot intensievere samenwerking in het nieuwe jaar. Ze hebben besloten dat alle leden van TC Langenboom, TC St. Hubert, Topio Mill en TVW ’84 de mogelijkheid  krijgen om bij én met elkaar te tennissen. Ieder clublid kan met een kennis, vriend of familielid dat lid is van één van de andere gemeentelijke clubs , tennissen op één van de accommodaties in Langenboom, Mill, St. Hubert of Wilbertoord. Dat kan zonder extra kosten en administratieve rompslomp. “Wel zijn er enkele voorwaarden opgesteld, zoals de verplichting dat minimaal evenveel leden van de ontvangende vereniging in een tennispartij meespelen, als het aantal gastspelers”, geeft het viertal aan. “En natuurlijk dienen de reglementen van de verschillende clubs gerespecteerd te worden.”

Reilen en zeilen

De voorzitters van de besturen van de vier tennisverenigingen binnen deze gemeentegrenzen voeren al jarenlang met enige regelmaat overleg. Doel van die gesprekken is om elkaar te informeren over het reilen en zeilen binnen hun eigen  vereniging. Maar ook om te verkennen op welke punten eventueel samengewerkt kan worden. Met name op organisatorisch vlak, zoals het gezamenlijk optrekken bij het uitvoeren van werkzaamheden en onderhouden van de tennisbanen en daaromheen. Maar ook is volgens hen gezocht naar nieuwe mogelijkheden om de tennisfaciliteiten binnen de gemeente te verbeteren. “En we willen het sportvuurtje voor het tennisspel erdoor verder aanwakkeren.”

Leefbaarheid

Ons initiatief om op elkaars tennisparken te kunnen spelen komt de leefbaarheid in hele gemeente ten goede, stellen de vier tennisvoormannen. “Wij hopen dat er veel gebruik gemaakt wordt van deze mogelijkheid om als tennisliefhebber nog meer plezier te kunnen beleven aan het lidmaatschap bij je plaatselijke vereniging. Het is leuk om nieuwe terreinen te verkennen, maar ook om leden van de andere clubs beter te leren kennen. Als dit initiatief positief verloopt, zet dat de poort verder open om de komende jaren nog nauwer met elkaar samen te gaan werken.”

Op het tennispark in Langenboom hebben Erik Gabriëls van Topio Mill, Huub Schuurmans van TC St. Hubert, Harrie Kuijpers van TVW ’84 en John van der Heijden van TC Langenboom geproost op een gezond, gezellig en vooral sportief 2017.