Al vele Jaren doet Taflan / Gezonderwinkelen.nl mee aan de afdelingskampioenschappen van afdeling Gelre. Ook dit jaar werd er door vier spelers de eer van Taflan hooggehouden. Meestal gebeurt er niets noemenswaardigs, maar dit jaar wel.

Bij de heren speelden Jan van der linden en Kevin Pluk in respectievelijk de D en E-klasse. Voor Jan was de poule het eindstation en voor Kevin de 1/8e finale. Bij de dames was er meer eer te behalen. Om te beginnen met de enkelwedstrijden. In de dames D-klasse werd Francis van Kuppeveld in de poule al uitgeschakeld. In de hoogste klasse speelde dochter Joan Arts wel mee om de prijzen. Na vier games gespeeld te hebben in de belangrijkste wedstrijd stond het 2-2 en dus moest de vijfde game de beslissing brengen. Helaas ging deze game nipt verloren en moest ze genoegen nemen met een mooie tweede plek.

In het dubbel speelde ze samen met haar moeder en waren ze de favoriet voor de titel. Na een hevige strijd werd de eerste wedstrijd gewonnen. Hierdoor werd de tweede een allesbeslissende finale. De eerste game was nipt voor Joan en Francis, daarna leek het mis te gaan. In de tweede game waren ze kansloos. Daarna draaide de wedstrijd weer om en wisten ze de partij te winnen waardoor ze zich voor 2017 Gelders kampioen dubbel mogen noemen.