Gisterenavond stond voor de dames 1 van MHV '81 een belangrijke thuiswedstrijd tegen Verburch op het programma. De punten zijn hard nodig en gezien we het Verburch in de uitwedstrijd behoorlijk lastig hebben kunnen maken, wisten we dat we dat thuis zeker ook konden doen!

Voor de wedstrijd wees Rob (van de Akker - trainer / coach MHV '81 DS1) ons erop dat we in de aanval in elk geval niet over hun grote middenblok heen moesten gaan schieten, maar de ruimtes aan de buitenkanten moesten gebruiken. Bas (de Gier - assistent coach) maakte ons weer even alert op hun afstandsschutters en daarna konden we ons echt op gaan maken voor de wedstrijd.

Met een goede focus startten we aan de wedstrijd en met snel aanvalsspel en een sterke dekking wisten we al snel uit te lopen naar een 6-2 voorsprong. Langzaamaan kreeg Verburch steeds meer grip op onze aanvallen en gingen we zelf ook met steeds minder overtuiging richting goal. Doordat Verburch steeds makkelijker het net wist te vinden kropen ze steeds dichterbij. Met nog een minuut of tien te spelen in de eerste periode was ons verzet even gebroken en lieten we Verburch onze fouten te makkelijk afstraffen in de snelle tegenaanval. Gevolg was dat we de kleedkamer in gingen met een 11-17 achterstand.

Vol goede moed startten we aan de tweede helft en er werd keihard gewerkt. Puntje voor puntje knokten we ons dichter naar Verburch toe, maar echt in de buurt kwamen we niet. Met nog een klein kwartier te spelen besloten we mandekking te geven in de hoop nog iets te kunnen doen aan de achterstand. Hierdoor kwamen we nog wel wat doelpunten terug, maar het was nooit genoeg om de wedstrijd te winnen.

Eindstand MHV '81 DS1 - Verburch: 24-27

We hebben gevochten als leeuwinnen, helaas zat er niet meer in. De positieve punten worden zeker meegenomen naar uitwedstrijd volgende week tegen Succes Schoonmaak/VOC 2!

Pupil van de week: Jenthe Rovers