Woensdagavond 25 januari 2017 hebben vijf wielerverenigingen, verenigd in het Wielercollectief Land van Cuijk, en vertegenwoordigende natuurbeheerders van Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten hun handtekeningen gezet onder een nieuwe samenwerkingsconvenant.

De ondertekening vond plaats bij Fitland XL in Mill.

Het convenant bevat alle benodigde vergunningen, routekaarten en GPX bestanden voor de komende 3 jaar voor de te organiseren ATB tochten van het Wielercollectief.

Het Wielercollectief Land van Cuijk bestaat uit de volgende 5 wielerverenigingen: TWC Oost-Brabant (Wanroij), TWC De Tweewielers (Gassel), WTC De Doortrappers (Langenboom), Wielerclub Mill en TWC Grave.

Jaarlijks organiseren zij ieder een eigen ATB tocht voor mountainbikers in de bossen en door het landelijk gebied van Gassel, Landerd, Mill, Wanroij en Sint Anthonis. Daarnaast organiseren ze (m.u.v. TWC Grave) samen de ‘8 van Oost-Brabant’, een ATB marathon van 120 kilometer of delen daarvan (100, 80, 60, 40 of 20 kilometer) en een Toertocht van 80 km op de weg voor de racefietsers.

Op zondag 5 maart 2017 vindt daarvan alweer de 15e editie plaats. Vanuit Fitland XL in Mill rijden de mountainbikers eerst de noordlus, om daarna via de zuidlus hun ‘8 van Oost- Brabant te voltooien. Ook de racefietsers op de weg rijden hun afstand in twee lussen. Voor alle informatie zie: www.8vanoostbrabant.nl.

Het tekenen van het nieuwe samenwerkingsconvenant is een logisch vervolg op de goede samenwerking in de afgelopen jaren en laat zien dat sportieve wielerevenementen prima samen kunnen gaan met de bescherming van natuurbelangen. Naast het convenant met de genoemde natuurbeheerders wordt er ook samengewerkt met het Brabants Landschap.

Het Wielercollectief Land van Cuijk nodigt alle wielerliefhebbers uit de eigen regio van harte uit om zichzelf sportief uit te komen dagen en tegelijkertijd te komen genieten van hun  mooie eigen omgeving. Maar natuurlijk zijn ze ook welkom uit de rest van Nederland, België en Duitsland, om sportief kennis te komen maken met het Land van Cuijk in Oost-Brabant. Velen hebben in de afgelopen jaren hun weg naar Mill al gevonden.