Het beloofde een spannende avond te worden, zaterdag 4 maart in de sporthal de Looierij in Mill. De twee onderste teams in de ranglijst speelden om twee ontzettend belangrijke punten die één van deze teams mogelijk in de tweede divisie houdt.

De dames 1 selectie van Oliveo uit Pijnacker, naar Mill afgereisd met maar één doel, punten pakken. Laat dat nou net ook het doel zijn van de dames van MHV. Het maakte de coaches Rob van de Akker en Bas de Gier niet uit hoe de punten gepakt worden, maar ze moesten en zouden in Mill blijven.

In de eerste minuten liep het vlot bij de Millse ploeg. Na een 4-4 stand liep MHV een paar punten uit en de stand ging, via 7-4, 8-5 naar 9-6. Hierna volgde een mindere periode waarbij Oliveo zelfs een voorsprong pakte. De dames van MHV lieten zich niet kisten en knokten terug. In de laatste seconden voor rust werd er nog een mooi doelpunt gemaakt door Marijn Weren, waardoor de Millse dames met een 13-12 voorsprong de kleedkamer in gingen.

In de kleedkamer werden de dames door de coaches op de gemaakte afspraken gewezen. Iedereen werd aangesproken op het nakomen van deze afspraken, om de wedstrijd winnend af te sluiten.

In het begin van de tweede helft kwam MHV wederom goed uit de startblokken en werd een gat van 5 doelpunten geslagen. Oliveo kwam enigszins terug, maar gelijk werd het niet.

Op het einde ging Oliveo over op een volledige één op één dekking. Het was belangrijk dat MHV balbezit bleef houden, zodat Oliveo niet meer zouden kunnen scoren. MHV wist hier goed mee om te gaan, ondanks de spanning. In de laatste halve minuut viel er aan Millse kant nog een doelpunt, waardoor de overwinning zeker was en het scorebord een eindstand van 28-25 liet zien.

De Millse dames zijn er nog niet, maar een belangrijke stap naar handhaving in de tweede divisie is gezet. Volgende week zaterdag 11 maart speelt MHV een uitwedstrijd tegen Westlandia, waar ook weer punten gepakt dienen te worden.