Steeds meer dames ontdekken de fietssport. Deze ontwikkeling werd ook gezien bij WTC De Doortrappers uit Langenboom.

Daarom hebben Hein Roeffen en Chris van Sambeek namens de club het initiatief genomen om, naast de al bestaande dames mountainbikegroep, meer dames uit de omgeving op de racefiets te krijgen. Dat is een goed idee geweest. Maar liefst 11 dames hebben afgelopen seizoen de eerste kilometers op een racefiets gemaakt.

In het begin merkte je hier en daar wat drempelvrees, hoe gaat dat in een groep fietsen, ga ik niet vallen, kan ik het wel bijhouden? Maar met de deskundige begeleiding van Chris en Hein zag je het zelfvertrouwen en het plezier van de dames groeien. Elke dinsdagavond werd er een nieuwe maar vooral ook mooie route in elkaar gezet. Met grote regelmaat werden de dames dan ook positief verrast door onze mooie omgeving.

Er werd niet alleen op de weg gefietst. Ook op de donderdagavonden stond er een groep dames te trappelen om met de mountainbike op pad te gaan. De mountainbike is bij uitstek een fiets om eens niet de gebaande paden mee te volgen. Het blijkt dat je niet eens ver van huis hoeft om over prachtige single tracks en trails te fietsen.

Het succes van dit initiatief lezen we af aan het feit dat uiteindelijk tien dames zich hebben aangemeld als nieuw lid van De Doortrappers. Dat betekent dat De Doortrappers, met deze nieuwe groep dames, in totaal 20 damesleden kent op een totaal van 90 leden. We weten dat er in Langenboom en omgeving nog meer dames zijn die met de gedachte rondlopen om op de racefiets of mountainbike te stappen.

We zouden graag nog meer dames op de fiets zien, dus voel je je aangesproken aarzel dan niet en fiets vrijblijvend een paar keer mee. Nog nooit op de wielrenner gezeten? Je kunt er op vertrouwen dat de club deze dames intensief blijft begeleiden en ondersteunen.

Donderdag 30 maart organiseren we speciaal voor de dames weer een informatieve bijeenkomst. Daarbij komen de volgende zaken aan bod. Ideeën en plannen voor het nieuwe seizoen, routes, tips en trucks en pech onderweg. Niet alleen leden maar ook dames die geïnteresseerd zijn, zijn deze avond van harte welkom. Deze bijeenkomst start om 19.30 uur en is bij Jessy Hendriks aan Bergkristal 1 in Langenboom.

Heb je vragen, wil je de informatieavond bezoeken of een paar keer vrijblijvend meefietsen? Neem dan contact op met Chris van Sambeek 06 - 14 30 17 21 en/of Hein Roeffen 06 - 23 07 68 55.

Het fietsseizoen start op dinsdag 4 april. Doe je mee?