De heren van MHV hebben gedaan wat ze moesten doen. In een geweldige entourage in de Millse sporthal werd de wedstrijd een uitje voor iedereen met een handbal hart.

Een wedstrijd tussen de nummer een (MHV ’81) en twee (White Demons uit Berkel Enschot). MHV was gebrand maar wat een spanning kan doen werd ook duidelijk in deze oh zo belangrijke wedstrijd.

Lang bleef het een gelijk opgaande strijd, waarin MHV, ondanks de spanning, kon toch een klein verschil maken richting de rust. Ruststand 13 - 10.

De 2e helft bleef MHV tot 10 minuten voor tijd aan de goede kant van de score, maar de demonen kwamen langszij en het werd zelfs 20-21. De veerkracht van de Van Schipstal mannen moest nu boven komen. En mede door de supporters van MHV en het vertrouwen in het team sloegen de mannen juist in deze fase toe.

Via 21 - 21 en 24 - 22 liep MHV in een zinderende slotfase uit naar een 26-23 overwinning. Waarmee het kampioenschap seizoen 2016-2017 zo goed als binnen is.

Volgende week zal na de uitwedstrijd in Boekel tegen Habo ’92 het kampioenschap een feit zijn. Want met 4 punten voorsprong op de nummer 2, nog 2 wedstrijden te spelen en een doelsaldo van +42 kan de titel de heren van MHV niet meer ontlopen.