Na het onnodige verlies tegen SDDL vorige week, kwam CITO uit Oss op bezoek bij Juliana in Mill. Een nieuwe nederlaag zou Juliana dieper in de zorgen brengen, maar pupil van de week Tijs Bulkens zag dat zijn Juliana er zin in had en de wedstrijd overtuigend wist te winnen.

Juliana begon wat nerveus aan de wedstrijd, getuige het grote aantal foute inspeel passes in de beginfase. Gelukkig voor Juliana wist ook CITO hier weinig tegenover te stellen. Pas na 20 minuten was er de eerste echte kans voor CITO. De eerste goede lange bal van CITO werd goed doodgemaakt door de linkerspits die vervolgens naar binnen draaide en de bal hard op doel vuurde. Bij de eerste paal was Sven Jacobs echter goed op zijn post en hij bracht knap redding. Hierna kroop Juliana wat meer uit haar schulp en begon wat meer naar voren te voetballen. Zo'n 8 minuten voor de rust werd de bal op links gespeeld op Justin Jacobs, die vervolgens de bal via Andy Veld naar de rechterflank verplaatste naar Dave van Dommelen. Dave zette vervolgens met een harde en lage voorzet Tom Heerbaart vrij bij de eerste paal, die de bal hard en droog langs de keeper tegen het net schoot en Juliana op een 1-0 voorsprong bracht. Amper 3 minuten later werd Juliana opnieuw gevaarlijk. Deze keer was het Andy Veld die Dave van Dommelen op links diep stuurde, die vervolgens vanaf de achterlijn een uitstekende voorzet in huis had. Bij de tweede paal was het Camiel van Geenen die de bal naar de grond uitstekend binnenkopte en zo de 2-0 op het scorebord wist te brengen.

In de 2e helft probeerde Juliana snel de 3-0 op de borden te zetten. Er ontstonden meteen een paar goede kansen, die net niet tot een doelpunt werden gepromoveerd. In het vervolg van de wedstrijd hinkte Juliana een beetje op 2 gedachten, de voorsprong uitbreiden of consolideren. Dit werd vergemakkelijkt door de off-day van CITO. Juliana wist dan ook betrekkelijk eenvoudig voor de eerste keer dit seizoen de 3 punten in eigen huis te houden.

Mede door de gunstige uitslagen op de andere velden heeft Juliana nu een klein gaatje geslagen naar de onderste posities en zichzelf enig lucht verschaft.

Juliana - CITO: 2-0 (2-0)

Scheidsrechter: E. Lemmens (Helmond)
Toeschouwers: 100
Doelpunten:
38' 1-0: Tom Heerbaart
41' 2-0: Camiel van Geenen
Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Roel Janssen, Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Jelle Albers, Justin Jacops, Camiel van Geenen, Andy Veld (68' Jelle Staal), Tom Heerbaart, Dave van Dommelen (76' Ruud Relou)