De medewerkers van Pantein willen met mensen met geheugenproblemen vanaf 8 mei naar buiten om te wandelen. (Foto: Anny Minten)

Op maandag 10 april zal er in Zorgcentrum Aldenhorst in Mill een informatieavond worden gehouden met als thema: “Bewegen voor mensen met dementie”.

Inloop is om 19.00 uur, aanvang van de avond om 19.30 uur. De toegang is gratis en u krijgt een kopje koffie of thee. De organisatie van de avond ligt in handen van de SWOM en de vier KBO’s van onze gemeente, in samenwerking met Pantein en de Stichting Alzheimer Land van Cuijk. De avond is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten.

Bewegen

Uit onderzoek blijkt dat bewegen voor mensen met dementie goed is. Met bewegen kun je dementie niet stoppen, maar het lijkt het proces wel te vertragen. Zo verbeter je het denkvermogen en verloopt het doen van alledaagse activiteiten beter. Fysiotherapeuten, ouderenverpleegkundigen en wijkverpleegkundigen zullen op deze avond hierover met u praten. Om het mogelijk te maken voor mantelzorgers op een verantwoorde manier met mensen met geheugenproblemen te bewegen, zullen zij een plan ontvouwen om daarbij de helpende hand te bieden.

Wandelen en ontmoeten

Niet iedere mantelzorger is in staat om met hun naaste te bewegen of naar buiten te gaan. Vanaf maandag 8 mei start er een wandelgroep voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten. De mensen die daar aan mee willen doen moeten wel goed mobiel zijn. De bedoeling is te wandelen onder begeleiding van een ouderenverpleegkundige, een wijkverpleegkundige of een fysiotherapeut. Het gaat heten “Wandelen en ontmoeten” en dat is ook de doelstelling van deze activiteit. Tijdens het lopen kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten en zijn er mogelijkheden om informatie te vragen, maar plezier en ontspanning staan bij dit wandelen en ontmoeten voorop.

Aldenhorst

De Aldenhorst is weliswaar een zorgcentrum, maar ook een openbaar gebouw waar altijd een kopje koffie of thee kan worden gedronken en van de warme lunch gebruik kan worden gemaakt. Op 10 april staan vragen vrij. De mensen van Pantein zijn er klaar voor. De avond zal worden gepresenteerd door Francine van der Duijn, bestuurslid van de SWOM.