Een goede zaterdag (25 maart) voor de teams van Vollan ’65 die in actie kwamen. Vollan D1 speelde de lastige uitwedstrijd tegen concurrent op de ranglijst voor de 4de plaats, Saturnus uit Uden.

In een rommelige wedstrijd, die gekenmerkt werd door een schrikbarend hoog aantal service-fouten van beide kanten, ging Vollan er uiteindelijk verdiend met een 3-1 overwinning van door.

Zoals gezegd, het hoge aantal service-fouten begint zo langzamerhand wel een zorgenkind te worden aan de kant van Vollan, maar voor de rest was het verdere spel redelijk te noemen. In aanvallend opzicht was Vollan duidelijk sterker en ook in blokkerend opzicht had Vollan de zaken redelijk voor elkaar. De aanvalsopbouw liet nog wel eens te wensen over omdat zowel de ralleypass als de servicepass niet op positie 2/3 kwam en spelverdeelster Anne Scheers te veel moest gaan “zoeken” naar de bal en er dus niet volgens vaste spelpatronen gespeeld kon worden. Anne wist het doorgaans echter prima op te lossen dus deze overwinning is mede te danken aan het goede spel van Anne, maar uiteindelijk wel een overwinning van het collectief is. Met setstanden van 20-25/23-25/25-22 en 20-25 kunnen we toch wel spreken van een gelijkopgaande strijd welke uiteindelijk dan toch in het voordeel van Vollan werd beslist. Door deze overwinning staan beide teams nu met 53 punten op een gedeelde 4de plaats waarbij opgemerkt moet worden dat Vollan 1 wedstrijd minder heeft gespeeld.

Vollan D2 speelde haar uitwedstrijd in Meterik tegen het laag geklasseerde Meterik. Gezien dit feit zou je zeggen dat hier een 4-0 overwinning mogelijk moest zijn, ware het niet dat we hier te maken hebben met een erg kleine sporthal. Het voordeel is dan voor de thuisploeg omdat zij gewend zijn aan deze afmetingen. Neemt niet weg dat we met een 3-1 overwinning tevreden mogen zijn en met setstanden van 19-25/10-25/25-22 en 17-25 is er toch wel sprake van een afgetekende overwinning.

Vollan D3 proefde ook weer de smaak van een overwinning. De door blessureleed geplaagde ploeg moest noodgedwongen met een aantal speelsters van Vollan Ma1 aantreden, maar met een dikverdiende 4-0 overwinning tegen Detac uit Zeeland werden de volle punten aan het totaal toegevoegd en met de setstanden van 25-22/25-18/25-16 en opnieuw 25-16 kunnen we spreken van een overtuigende zege. Al met al een prima dan voor Vollan’65 dus.