Foto: Günther Robbrecht

Op zaterdagavond 1 april is het een drukte van belang in sporthal de Looierij. Op het programma de huldiging van de MHV '81 kampioensteams en de wedstrijd van MHV '81 DS1 tegen Westsite.

Een wedstrijd waar promotie voor Westsite aan vastzit en de allerlaatste kans voor de dames van MHV '81 om degradatie in de Tweede Divisie Landelijk Dames te ontlopen.

Met op de achtergrond de feestmuziek in de kantine van Patrick's bar en op de bank "Pupil van de Week" - Romee Klomp, wordt al snel na het eerste fluitsignaal duidelijk, dat de dames een zware avond tegemoet gaan. De 0 blijft voor de dames uit Mill te lang op het scorebord staan. Terwijl de dames van Westsite er lustig op los scoren. Met een ruststand van 3-17 gaan beide teams naar de kleedkamer. Degradatie kan op dat moment al bijna niet meer worden ontlopen.

De Millse selectie kan het wonder boven wonder toch opbrengen om in de tweede periode alles te geven, wat erin zit. En het rijkelijk aanwezig publiek toch nog te trakteren op een mooie afsluiting van dit seizoen.

De stand is dan niet meer belangrijk. Maar met opgeheven hoofd (en hier en daar een traantje) bedanken speelster en begeleiding het publiek. Voor de dames is het nu twee weken rust, alvorens ze zich zullen gaan voorbereiden op een nieuw seizoen in de Hoofdklasse landelijk.

Voor de Westsite-dames uit Amsterdam is het afwachten of eindstand van 9 - 31 voldoende is om zich dit seizoen kampioen in de Tweede Divisie Landelijk te mogen noemen. Dat is geheel afhankelijk van de wedstrijd VHC - BFC die op zondag wordt gespeeld.

Voor informatie over handbalvereniging MHV ’81, ga naar www.mhv81.nl.

Bestuur, leden en vrijwilligers bedanken iedereen die zijn / haar steentje heeft bijgedragen om dit mooie seizoen vorm te geven.