In een prima wedstrijd tegen Flamingo’s uit Gennep behaalde de jeugdige volleybaltalenten een knappe 3-1 overwinning en blijven daardoor volop meedoen in de titelstrijd.

Goed maar vooral ook leuk om te zien is het enthousiasme waar de ploeg van coaches Antoine en Mark mee staat te volleyballen. In vergelijking met het begin van het seizoen hebben zowel de speelsters als het team een enorme vooruitgang geboekt. Ook het nieuwe spelsysteem wat vanaf de 2de competitiehelft wordt gehanteerd begint steeds meer een automatisme te worden.

Ook Vollan MA1 blijft nog volop meedoen voor de titel. In Sambeek werd tegen Avance een 3-1 overwinning behaald en zelfs met 1 wedstrijd minder als concurrent VC Limac uit Maasbracht voeren zij de ranglijst aan met 1 punt voorsprong op de concurrent. Volop kansen dus nog maar er is nog een lange weg te gaan voordat de beslissing definitief gaat vallen.

Vollan D3 leed een 3-1 nederlaag tegen de nummer 4 van de ranglijst, MVC’64 uit Maashees. Ik denk eerlijk gezegd dat de meiden dit zelf zien als een winstpunt om deze tegenstander een setje af te snoepen.

Vollan DS2 is still going strong en behaalde een dik verdiende 4-0 overwinning tegen Active Rooij uit Venraij. Vollan kwam sterk uit de startblokken en met goed verzorgd aanvalsspel werd de ploeg uit Venraij geen enkele kans geboden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel echter slordiger aan de kant van Vollan, waarbij de oorzaak als je het mij vraagt mede op het conditionele vlak gezocht moet worden. Ook werd er geexperimenteerd met de opstellingen wat de vaste spelpatronen natuurlijk ook niet ten goede komt. Zoals het er nu naar uitziet zal Vollan een 4de plaats behalen in deze competitie. Het maximaal haalbare denk ik voor deze ploeg in de 2de klasse waarmee zij een dikke vette pluim verdienen.

Programma zaterdag 8 april:

14.00 uur Vollan MC1 - Saturnus MC 1: de Wis, Langenboom
16.00 uur Vollan DS3 - Achilles DS3: de Wis, Langenboom
18.00 uur Vollan DS2 - Luctor DS2: De Schutsboom, Rijkevoort
18.00 uur Active Rooij DS3 - Vollan DS1: de Wetteling, Venraij