Foto: DFN-Dance

Op zondag 16 april organiseert DV Dance Action namens DFN het Open Nederlandse Kampioenschap Show- en Gardedansen in Gemeenschapshuis Terra Victa in Odiliapeel.

Ook diverse deelnemers uit onze gemeente zullen hier te zien zijn. Dit ONK wordt onder auspiciën van de DFN (Dance Federation Netherlands) georganiseerd.

De deelnemers komen uit Nederland en België. Er wordt gedanst in diverse disciplines zoals Show Modern, Garde dans,  Karakter en Street dance.

Voor de opening van het ONK heeft DV Dance Action de Vereniging V&K uit Volkel uitgenodigd om een gastoptreden te verzorgen.

Het is leuk om een collega vereniging een podium te bieden, vooral omdat er raakvlakken zijn met de Danssport.  Het optreden wordt een combinatie van acrobatiek en gymnastiek uitgevoerd door de demo groep. Voor de danssport is de acrobatiek pas sinds een aantal jaren vrijgegeven voor alle leeftijden. Nu mogen ook de jongere kinderen acrobatiek in de dans verwerken. De jeugd en hoofd groepen van DV Dance Action oefenen al wat langer op de acrobatische elementen.

Komt u ook om onze groepen en solisten aan te moedigen? Wij nodigen u van harte uit om te komen genieten van onze danssport.

Voor meer informatie bezoek ons op www.dvdanceaction.nl.

Zondag 16 april Terra Victa Odiliapeel.
Opening door V&K om 09.15 uur.
Start NK om 09.30 uur
De entree bedraagt 6 euro voor volwassenen.
Kinderen tot 12 jaar en 65+ers betalen 3 euro.