Zondagmiddag half drie was sportpark Calbroek te Beers het decor voor de wedstrijd HBV 1 - Juliana Mill 1.

Vorige week heeft Juliana een week rust gehad en met de 6-2 overwinning tegen Toxandria nog vers in het geheugen waren de verwachtingen vooraf hoog gespannen.

Aanvankelijk leken deze verwachtingen terecht, want in de 5de minuut was het Andy Veld die door een berekende lange bal van Jelle Albers in de loop werd bediend. Echter stond de keeper van HBV, Rick Daemen, goed opgesteld en daardoor lukte het Veld niet om Juliana een vliegende start te bezorgen. Direct na deze kans voor Juliana profiteerde linksvoor van HBV, Ali Ozdemir, van de ruimte die achterin bij Mill was ontstaan. In de counter vond hij echter Sven Jacobs als sta in de weg. Daarmee was de aantrekkelijke beginfase bekoeld, maar bleef Juliana de ploeg met het meeste balbezit. In de 13de minuut resulteerde dit ook voor de tweede grote kans voor de blauwwitte. Het was de linkerspits, Dave van Dommelen, die op prachtige wijze vanaf de zijlijn twee verdedigers kon passeren en ook hij vond uiteindelijk vanaf een meter of 7 voor de goal Daemen op zijn weg. Dat de openingsfase daarmee voor Mill was, werd door de aanvoerder van HBV nog eens onderstreept. In de 15de minuut verlangde van den Elzen meer van zijn ploeg, omdat het tot nu toe nog “Slappe hap” was, aldus de banddrager van Beers.

Daarmee leek hij de ploeg op de juiste manier aan te sporen want vanaf dat moment werd er meer strijd in de wedstrijd gestopt door beide ploegen. Dit resulteerde uiteindelijk tot een afstandsschot van Tom van den Heuvel aan de kant van de blauwwitte dat smoorde in de verdediging van Beers en hetzelfde lot onderging het schot van Jeroen van Sonsbeek aan de kant van de geelwitte. Uiteindelijk werd het slotakkoord van de eerste helft gegeven door HBV toen een vermeende ingooi niet uit bleek te zijn waardoor Ozdemir zonder hinder de bal kon voorzetten op spits Jeroen Dirks, die geen moment twijfelde en de bal ineens op zijn pantoffel nam. De bal vloog maar net over en vrijwel direct hierna werd de eerste helft beëindigd door de scheidsrechter.

De tweede helft was er voor de supporters en spelers minder te genieten. De eerste tien minuten was HBV de sterkere broeder die Juliana onder druk zetten. Echter hield de verdediging van Juliana goed stand en resulteerde dit overwicht niet in gevaarlijke doelpogingen.

Na deze tien minuten leek het zonnige weer meer vat te krijgen op beide ploegen. Dat resulteerde veelal in lange ballen, waarvan voor een aantal van deze ballen het veld te smal leek te zijn. Het harde werken van beide kanten werd niet beloond met kansen of uitgespeelde mogelijkheden. Uiteindelijk was in de 81ste minuut de grootste Beerse kans nogmaals voor Ozdemir, waar invaller Siem ten Haaf de bal geplaatst voorlegde, was het in eerste instantie Juliana-captain Berry van Krijl die onder de bal door ging. Daardoor belandde de bal in de voeten van Ozdemir en met een uiterste krachtinspanning kon van Krijl Ozdemir het alsnog dusdanig moeilijk maken dat laatst genoemde niets anders kon dan de bal over schieten. Het slotakkoord van de wedstrijd was in de 89ste minuut nogmaals voor HBV toen Ozdemir in de counter via de rechter kant van het veld de bal bij van Os kon krijgen. Invaller van Os behield het overzicht en kon de bal bij ten Haaf krijgen die uiteindelijk een veelbelovende counter recht in de handen van keeper Sven Jacobs werkte. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en bleek de beginstand ook de eindstand op Sportpark Calbroek, 0-0.

Het harde werken heeft er uiteindelijk dus voor gezorgd dat Juliana nu op 20 punten staat. Met nog  5 wedstrijden in het vat heeft het een gat van 5 punten met de ploegen onder zich en met het spel van de afgelopen 5 weken, lijkt het steeds minder heet te worden onder de voeten van Juliana Mill.