Pupil van de week Mats Rijkers

Op een zonnige zondag werd het tweede treffen tussen de Cuijkse SIOL en het Langenbooms SES gespeeld. Terugkijkend op de eerdere ontmoeting beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

In Cuijk wist SES moeizaam tot een gelijkspel te komen, maar in Langenboom werd het een eenvoudige overwinning na misstappen van SIOL. SES Langenboom wist de wedstrijd niet verder dan 3-0 uit te breiden. Maar pupil van de week Mats Rijkers was er zeer tevreden mee.

Vanaf het eerste fluitsignaal leek het een evenwichtige partij te worden. De snelle voorhoede spelers van beide teams wisten gevaar te stichten. Een steekpass op SES-aanvoerder Gijs Bens mondde uit op een vrije doorgang op SIOL-keeper Nard Verheijen. Bens wist met een snelle actie de bal breed voorbij de keeper te spelen, maar Verheijen vloerde de rappe spits. Scheidsrechter Pennings maakte de beslissing SES een vrije trap toe te kennen en om Verheijen discutabel van het veld te sturen. Keeper Yannick Verhoeven (17 jaar) nam zijn plaats over. De vrije trap werd krachtig door Melvin van den Elzen genomen, maar werd door de invaller gepareerd. SES-aanvaller Niek Nooijen was alert en kon de inzet toch met zijn hoofd tot een doelpunt promoveren. Nooijen, die eerder dit seizoen zelfs enkele keren op het middenveld zijn startpositie kreeg, scoorde hiermee zijn eerste doelpunt van het seizoen, 1-0. Met tien man bleef SIOL overeind. Met een counter wist de snelle aanvallers van SIOL dichtbij de gelijkmaker te komen. Een afstandsschot van buitenspeler Djavano Amanupunnjo spatte uiteen op de lat, tevens het enige serieuze gevaar van SIOL deze wedstrijd.

In de tweede helft wist SES het sterke spel door te zetten. Door de rode kaart van SIOL kreeg SES veel ruimte om via de flanken naar voren te komen. Toch bleef een tweede doelpunt van SES lang uit. Uiteindelijk werd een hoekschop door clubtopscoorder Melvin van den Elzen met het hoofd verlengd. SIOL-verdediger Lloyd Hoegen stopt op de doellijn en wist de bal weg te trappen, maar scheidsrechter Pennings stond naast het doel en kende een doelpunt toe, 2-0. Zowel de SIOL supporters als de spelers keerden zich tegen de scheidsrechter. Zij waren er van overtuigd dat de scheidsrechter hen benadeelde en dat drong door in het spel van SIOL. Door enkele overtredingen vielen er meerdere gele kaarten. Willem de Haan van SIOL kreeg zelfs zijn tweede gele kaart voor praten tegen de arbiter en kon ook met een rode kaart het veld verlaten. Hierdoor kreeg SES nog meer ruimte en mogelijkheden om verder in de wedstrijd uit te lopen. Het spel vertraagde en een grote score bleef uit. Het was een vrije trap van Gijs Bens dat de eindstand bepaalde. De bal werd op een afstand van 23 meter goed gelegd. Op geweldige wijze belandde een strakke knal in de rechterbovenhoek, 3-0.

SES - SIOL: 3-0 (1-0)

37. Niek Nooijen 1-0
63. Melvin van den Elzen 2-0
78. Gijs Bens 3-0
Scheidsrechter: Pennings
Toeschouwers: 192