Op zondag 16 april in een sfeervol Terra Victa in Odiliapeel vond het Open Nederlandse Kampioenschap Garde- en Showdans plaats, georganiseerd door DV Dance Action onder auspiciën van Dance Federation Netherlands (DFN).

De opening, verzorgt door de demogroep van V&K uit Volkel, zorgde met een indrukwekkend acrobatisch optreden voor verbazing en bewondering bij het aanwezige publiek.

De sfeer zat er al snel in en de 3 solo danseressen Anne, Jay en Renske mochten voor DV Dance Action de spits afbijten. Anne behaalde een keurige 3e plaats, Jay een 6e en Renske een 7e plaats in de 1e divisie.

De volgende categorie waarin de danseressen van Dance Action mochten aantreden was de garde groep Believe in de categorie “Junioren ere divisie”. Met een puntentotaal van maar liefst 266 werden de meiden Nederlandse Kampioen.

De groep Believe veroverden met 251 punten de 1e plaats in de 1e divisie Show Moderne dans en werden daarmee Divisie kampioen.

Het middag programma begon voor DV Dance Action met solo danseres Britt in de categorie Jeugd. Met 1 punt verschil greep ze net naast de Nederlandse Kampioenstitel en zal ze genoegen moeten nemen met de 2e plaats.

Vervolgens mochten Maxime en Richelle uitkomen in de categorie Hoofd. Met een puntentotaal van 298 werd Maxime wederom Nederlands Kampioen. Richelle, dit jaar voor het eerst als solo danseres uitkomend, wist een hele knappe 3e plaats te bemachtigen. Hiervoor ontving ze een speciale aanmoedigingsprijs.

De streetdance groepen Addicted (jeugd) en New Generation (hoofd) werden beiden Nederlands Kampioen net als de Garde groep Evolution (hoofd).

De moderne groep Move it (jeugd) behaalde een 3e plaats en de laatste Nederlandse Kampioenstitel werd behaald door de karaktergroep “Life of an Orphan”.

Believe, Britt, Maxime, Richelle, Addicted, New Generation, Evolution, Move it en Life of an Orphan behaalden allen een startkaart voor het EK op 10 en 11 juni in Jülich (Dld).

De vereniging is erg trots op haar leden en op de behaalde resultaten. Er is hard voor gewerkt. Vele trainingsuren, maar ook dankzij de creativiteit van de trainsters en inzet van de vele vrijwilligers die achter de schermen hebben gewerkt om te zorgen voor kleding, decors etc. Kortom een buitengewoon geslaagd dansseizoen voor DV Dance Action.

www.dvdanceaction.nl