Mina Hendriks die al 40 jaar meedoet met het biljarttoernooi van de SWOM zal in het zonnetje worden gezet.

Dit jaar vindt het biljarttoernooi van de SWOM plaats op dinsdag, 23 en woensdag, 24 mei in Café Royal in Mill. Het is het 40ste biljarttoernooi dat door de werkgroep onder leiding van Arie Kuppen wordt georganiseerd. Reden voor de werkgroep om er een feestelijk tintje aan te geven.

Demonstratie

Op dinsdagavond wordt er gewoon gebiljart. Op woensdagmorgen wordt het toernooi om 10.00 uur geopend door burgemeester Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert. Tussen 15.30 en 16.45 uur wordt er een demonstratie verzorgd onder begeleiding en uitleg van Henk Kuppen, zelf fervent biljarter en lid van genoemde werkgroep. Hij heeft daarvoor Martien van de Spoel en Sven Nabuurs gevraagd.

Europees kampioen

Martien van de Spoel komt uit Nijmegen. Hij is twee maal Europees kampioen ankerkade 47/2 jeugd, tweemaal Europees ankerkader 47/2 en 71/2 en twee keer winnaar ranking in Nederland ranking toernooi driebanden. Hij speelt de spelsoorten Libre: Bandstoten, (anker)kader en Driebanden in de persoonlijke kampioenschappen. Hij is in deze spelsoorten Ereklasse, dit is de hoogste klasse in de KNBB. Martien speelt in meerdere eredivisie teams.

Tegenstander

Sven Nabuurs is geboren in Mill en woont sinds kort in Heumen. Hij is o.a. lid van Biljartvereniging de Wester in Mill. Sven speelt voornamelijk libre en (anker)kader. Onlangs werd hij Nederlands kampioen in de Topklasse Libre. Hij is een ongeslagen kampioen met een gemiddelde van meer dan 80 en heeft de hoogste serie van 340 caramboles op zijn naam staan met een partijlengte van 350. Tijdens de demonstratie wil Sven wat laten zien van de spelsoort Libre. Enkele verzamelstoten met daarna het spelen van een grotere serie. Martien zal zijn specialiteit laten zien in een partij Driebanden met als tegenstander Sven.

Welkom

Wilt u deze demonstraties bijwonen, dan bent u van harte welkom. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een unieke kans is om deze biljart kanjers aan het werk te zien. Toegang gratis. Na de demonstratie wordt de prijsuitreiking van het biljarttoernooi gedaan door Rob Vloet, voorzitter van de SWOM. Mina Hendriks, die al 40 jaar meedoet met dit toernooi zal in het zonnetje worden gezet.