“Mijn uiteindelijke droom is het mogen fluiten in het betaald voetbal”

Ko van der Ven uit Mill is 18 jaar oud en heeft al vanaf zijn 9e een grote passie voor het scheidsrechtersvak.

Hij is nu voor het amateurvoetbalgala op 19 mei genomineerd voor de titel ‘Grootste scheidsrechterstalent’ en heeft ieders stem nodig om deze titel te veroveren. Stemmen op Ko kan online via het adres onder dit artikel.

Begin

“Ik vond het vroeger altijd leuk als we gingen voetballen met vrienden op het veldje in de buurt,” vertelt Ko. “Toen wilde ik altijd graag de scheidsrechter zijn en ging ik met mijn fluitje, mijn uitgeknipte gele en rode kaart en mijn zelfgemaakte grensrechtervlag op naar het veldje. Mijn vader en moeder zeiden dan vaak ‘Ko zou je dat wel doen en vinden de jongens dat wel leuk?’ Waarop ik zei ‘ja, dat komt helemaal goed’ en zo was het ook.”

Serieus

Het bleef niet bij alleen scheidsrechter spelen. “Toen ik in groep 8 op de basisschool zat ben ik de ‘Pupillencursus’ van de KNVB gaan volgen met een vriend van me en nog twee andere leden die jeugdscheidsrechter wilden worden bij Juliana Mill, waar ik nu de scheidsrechters coördineer. Vervolgens ben ik de F en E-jeugd gaan fluiten op de club en ging dit snel verder door naar de andere, hogere leeftijdscategorieën. Het was toen heel speciaal dat ik door PSV werd uitgenodigd om wedstrijdjes bij de jeugd te gaan fluiten. Daarna vroeg JVC Cuijk me om eens een toernooi te komen fluiten en later daar ook op zondag weleens de seniorenwedstrijden te leiden.”

KNVB

Ko wil graag verder in het vak van scheidsrechter. Daarom koos hij ervoor dit voor de KNVB te gaan doen. “In het seizoen 2015 – 2016 floot ik standaardteams in de vierde en vijfde klasse en na de dubbele promotie afgelopen zomer ben ik nu actief bij standaardteams in de tweede en derde klasse. Voor een paar maanden geleden ben ik 18 geworden en mag nu dus voortaan alleen met de auto op pad. Ooit is dat weleens verder weg, bijvoorbeeld Maastricht, maar dat heb ik er zeker voor over en hoort erbij. Dit is alleen maar leuk en maakt het ook mede zo mooi.

Toekomst

Op dit moment zit Ko in het ‘ontwikkeltraject’ van de KNVB. “Dit houdt in dat ik een eigen coach heb en hij mij extra begeleidt en vaak komt kijken bij mijn wedstrijden. Vanuit zijn ervaring kan hij veel aan me vertellen en goede tips geven.” Betaald voetbal scheidsrechter Reinold Wiedemeijer is hoofd van dit traject in ons gebied. “Je kunt erg veel van hem leren, met zoveel ervaring in de top.” Ko is zeer ambitieus en gaat voor het hoogst haalbare. “Ik ben nog jong en je weet dus nooit, maar ik hoop en ga ervoor om zo ver mogelijk te komen, met als uiteindelijke droom natuurlijk het mogen fluiten in het betaald voetbal en Björn Kuipers, mijn grote idool, achterna te gaan.”

Stemmen

Stemmen op Ko kan via de volgende link, waarbij u onderaan zijn naam vindt en u na het klikken uw stem kunt bevestigen: http://www.amateurvoetbalgala.nl/stem-uitbrengen/.