Dit jaar werd voor de 5e keer weer het Damestoernooi De Willy’s georganiseerd. Op de velden van de Wilbertoordse club streden dit jaar maar liefst 36 teams om de verschillende prijzen.

Wanneer teams uit Dokkum, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Hendrik-Ido-Ambacht en De Meern naar je toernooi blijven komen weet je dat je iets goed doet. Maar ook de teams uit de regio blijven constante factoren. De regionale inbreng van onder andere Juliana Mill, Vianen Vooruit, Toxandria, Olympia’18, Constantia, HBV en Sint Hubert wordt ook erg gewaardeerd.

Op vrijdag werden de eerste teams rond de klok van zes uur ontvangen op de tijdelijke camping, waar al snel de stemming er erg goed in zat. Na wat alcoholische versnaperingen kwamen de teams met veel zin naar de feesttent. Onder de muzikale van dj Sjors werd het een avond om niet snel te vergeten. Na een kort nachtje met weinig slaap op de camping werd al snel de feesttent weer opgezocht. Nu niet voor wat drankjes maar voor een lekker ontbijtje om de dag goed mee te starten. Deze dag stonden namelijk de eerste poulewedstrijden op het programma.

Na deze eerste drie poulewedstrijden werden de teams ingedeeld op hun eigen niveau. De betere 16 streden verder in de A-categorie en de teams die minder punten gehaald hadden, speelden bij de onderste 20 teams, in de B-categorie. De eerste wedstrijddag werd afgesloten met een smaakvol diner gegeten. Hierna gingen de teams zich klaarmaken voor de tweeavond. Deze stond onderleiding van onze huisband; Connie en Ilse Bens and friends. De avond werd ondanks alle grote evenementen in de buurt druk bezocht. Het was een topavond waarbij het erg gezellig bleef tot in de de late uurtjes.

Ook op zondag werd er in de vroege uurtjes weer ontbeten. Deze dag werden de prijzen immers verdeeld. In de B-categorie won Juliana Mill de eerste halve finale tegen Haagse Hout. In de andere halve finale streden Zwammerdam en De Meern om de felbegeerde finale plek. Hier trok Zwammerdam aan het langste eind. Beide finalisten speelden voor de tweede keer op rij de finale. Juliana verdedigde de titel in de B-categorie en Zwammerdam verloor vorig jaar de finale in de A-categorie. De finale werd een potje waarbij beiden niet wilde verliezen. Het logische gevolg; een penaltyserie. De Millse dames wonnen, mede door een uitblinkende keeper en prolongeerde zo de titel in het B-toernooi.

In de A-finale kreeg Constantia 1 een lesje effectiviteit van Woezik 2. Ondanks de vele kansen, verloor de Wanroijse ploeg met 2-0 van de Wijchense nieuwkomer. Prima keeperswerk hield Woezik echter op de been. Woezik versloeg eerder, in hun halve finale, reeds de andere ploeg uit Wanroij; Constantia 2. Constantia 1 versloeg op hun beurt oud-toernooi winnaar Olympia’18 uit Boxmeer. Helaas was het gebrek aan doelpunten wat hen juist de laatste wedstrijd opbrak. Na het eindsignaal sprongen de Wijchense dames elkaar in de armen er werd de toernooizege gevierd.

Naast het voetbaltoernooi wordt er ook gestreden om enkele andere prijzen. Zo werd het middagspel, een stormbaan volbrengen en scoren op een korf, gewonnen voor de derde keer op rij door Volharding. Het krat schieten werd gewonnen door Volharding en het katapult schieten door GFC’33. Tevens wordt ‘Geert v/d Elzen-trofee uitgereikt aan het gezelligste, sportiefste, gekste team Deze prijs heeft de naam gekregen van de dit jaar overleden super vrijwilliger Geert van de Elzen. Unitas’58 uit Eindhoven ging er met deze prijs vandoor. Al vijf jaar dragen zij bij aan een positieve vibe in Wilbertoord.

De eindstand en foto’s komen deze week op de Facebookpagina van het toernooi: https://www.facebook.com/DamestoernooiDeWillys en http://damestoernooidewillys.weebly.com.

Tot slot bedanken we de ruim 100 vrijwilligers die dag en nacht in touw zijn voor de toernooispeelsters om er een onvergetelijk weekend van te maken. Van frietbakkers tot terreinknechten; iedereen super bedankt! Op naar een volgende geslaagde editie in 2018!