Op dinsdag 27 juni jl. traden in totaal een 16-tal Taekwon-Doka’s uit Mill e.o. aan om hun Taekwon-Do(kup)examens (gekleurde banden) af te leggen. Er werden zowel theorie- als praktijkexamens afgenomen.

Het theorie-examen welke door alle kandidaten met witte band werden afgelegd, werd door iedereen gehaald. Daarnaast waren er ook nog onderdelen voor het praktijkgedeelte.

Om 18.00 uur begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van een groot aantal familieleden en overige toeschouwers aan het praktijkexamen, een week eerder hadden ze al theorie examen afgelegd, dit onderdeel is er omdat naast het trappen en stoten ook aan de ontwikkeling van de geest wordt gewerkt. Bij enkele van de beoefenaars van de van origine Koreaanse zelfverdedigingskunst, bleken de zenuwen een grote rol te spelen. Alle kandidaten lieten het beste van hun kunnen zien, zo waren de prestaties dan ook van een goed niveau. Daarnaast was er door Meester Léon van der Putten (7de Dan) een extra bandkleur uitgeloofd tussen een aantal genomineerde vanwege hun goede inzet tijdens de lessen in de afgelopen 3 maanden, de zogenaamde sternominaties. De uiteindelijke toekenning van de extra bandkleur voor degene met de meest verworven sterren ging naar Deveron van den Hoogen (10j) Hij werd hierdoor bevorderd tot blauwe band.

Verder waren er mooie breektesten te zien van diverse leerlingen, een lust voor het oog, het was al met al een uitstekend examen. Na een beraad van de examencommissie deelde zij de welverdiende diploma’s uit.

Het Taekwon-Do examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie, onder Grootmeester Choi Jung Hwa (9de Dan). Hier volgen de geslaagden: 9e kup (gele slip); Milo Hendriks, Levi Dwanna, Quinn Haverkort, Enzo Hendriks, Vinu Mageswaran., Tom Leenders 8e kup (gele band); Julian Herben.7e kup (groene slip); Ties Verbakel, Milan van Kessel. 5e kup (blauwe slip); Jochem Savelkoul. 4e kup (blauwe band) Luca van Katwijk, Jet van Elk, Jan-Willem Hoevenaars, Deveron van den Hoogen. 3e kup (rode slip); Marleen Peters. De examencommissie bestond uit Rens Baggermans (3de dan), Mark Gerrits (2de dan) en Meester Léon van der Putten (7de dan). Zij deelden na afloop van het examen vol trots de diploma’s aan hun leerlingen uit, waarna de geslaagden vervolgens de felicitaties van ouders, familie en kennissen mochten ontvangen. Het aantal geslaagden en de hoge kwaliteit getuigd mede van het peil wat wordt neergezet door v.d. Putten Taekwon-Do Academy. Voor info www.itf-tkd.nl.