1065 deelnemers zijn zondag begonnen aan de 29e editie van het Juliana Tourspel. Op zondag kroonde Tovabo3 zich tot de eerste dagprijswinnaar, op maandag voorspelde Joebie40tie de etappe naar Longwy als beste.

Op het sportpark van Juliana was het zondag een komen en gaan van mensen die hun deelnemerslijsten wilden inleveren bij de tourspelcommissie. Door de valpartijen van outsiders Alejandro Valverde en Ion Izaguirre in de tijdrit een dag eerder wilden verschillende deelnemers bovendien last minute nog wijzigen aanbrengen. De komende drie weken wordt duidelijk wie de beste keuzes heeft gemaakt en er met de Merida Mountainbike van Thijs Hendriks Tweewielers vandoor gaat.

Ploegenklassement en Rode lantaarn

Naast het individueel klassement gaan er ook weer 55 ploegen de strijd met elkaar aan in het gratis ploegenklassement van het Juliana Tourspel. Na twee dagen Tour de France gaan de Lieshoutjes aan kop, voor Ed Raket en Sam Sam. Van echte verschillen tussen de teams is echter nog geen sprake. Hetzelfde geldt voor de strijd om de rode lantaarn, waarin liefst 15 deelnemers nog op 0 punten staan. Met aankomst bergop aanstaande woensdag en twee serieuze bergetappes in het weekend wordt er ongetwijfeld snel meer duidelijk.