Waar normaal gesproken op de eerste zondag van september de competitie wordt afgetrapt, is dit jaar, door de veranderde opzet van de KNVB, het seizoen van start gegaan met de bekercompetitie.

Juliana mocht het in de eerste ronde opnemen tegen derdeklasser Volkel. Het spel bleef in het eerste gedeelte van de wedstrijd op en neer golven, en vooral foutjes in de beide defensies leidde tot kansen. Zo kon Tom Heerbaart bijna profiteren nadat hij de bal tijdens het uitverdedigen van de Volkelse defensie met de borst wist te onderscheppen. Hij nam de bal daarna direct op de slof maar de Volkelse doelman kon de bal nog net uit de bovenhoek tikken.

Hierna nam Volkel langzaam het initiatief over en kwam Juliana een eerste keer goed weg toen Berry van Krijl al glijdend van dichtbij de bal tegen zijn armen kreeg geschoten. De scheidsrechter zag hier echter geen strafschop in. Enkele minuten later wist Volkel echter toch te scoren. Matig uitverdedigen aan Juliana zijde leidde tot een slalom door de defensie van Bart Teeuwen. Hij legde de bal vanaf de achterlijn terug op Dennis van de Burgt die de bal vervolgens binnen kon schuiven en Volkel op een 0-1 voorsprong kon zetten. Vlak voor rust ontsnapte Juliana andermaal aan een strafschop tegen toen Tom Heerbaart in een uiterste poging de bal te onderscheppen zijn tegenstander in de zestien onderuit schoof. Tot verbazing van vriend en vijand zag de scheidsrechter hier echter niets in en bestrafte de aanvaller zelfs met een gele kaart voor een schwalbe.

Na rust kwam Volkel iets beter uit de startblokken dan Juliana en wist het langzaam maar zeker een overwicht te creëren, zonder echt gevaarlijk te worden. Zo was het zelfs Syb Daverveld die een kwartier voor tijd de gelijkmaker dacht te kunnen scoren na een prima steekpassje vanaf het middenveld. De Volkelse doelman wierp zich echter prima in het schot en kon zodoende de gelijkmaker voorkomen.

In de 80e minuut leidde balverlies op het Juliana middenveld de 0-2 in. Robin van Cuijk kon de bal eenvoudig onderscheppen en wist zich door de Juliana defensie te slalommen om zo de 0-2 aan te tekenen. In de blessure tijd van de wedstrijd kon Volkel ook nog de 0-3 aantekenen toen een vrije trap ongelukkigerwijs in eigen doel werd gewerkt.