Na de 4-1 zeperd in Stevensbeek was het derby-time voor De Willy’s. De tweede bekerwedstrijd was namelijk tegen Menos dat de week ervoor verassend met 9 spelers won van vierde klasser Constantia. Het beloofde dus geen gemakkelijke middag te worden vooraf.

Waarschijnlijk door Wilbertoord Pakt Uut was het niet zo druk als normaal bij deze wedstrijd, vooral veel mensen uit Landhorst waren met de fiets op deze wedstrijd afgekomen waardoor het toch gezellig druk was. De Willy’s startte met enkele aanpassingen ten opzichte van de week ervoor. Zo stond Geert Janssen op doel (Bram Schaap vakantie) en maakte Paul Janssen zijn comeback na enkele seizoenen blessureleed.

De beginfase was in het geheel voor de blauw-witten en na 10 minuten was het dan ook al 1-0. Bart Derks ging in de 16 een duel aan met doelman Geurts van Menos en kopt de bal in het doel. Toegegeven, er zouden scheidsrechters zijn die hem afkeuren, maar de treffer werd goedgekeurd en zo nam De Willy’s snel de leiding. Menos viel in het eerste deel alleen maar op vanwege enkele fikse overtredingen en de gele kaarten kwamen ook snel tevoorschijn. Kansen creëerden de gasten nauwelijks. De Willy’s bleef voetballen en na een klein half uur werd de score verdubbeld. Bart Derks schoot de bal laag in de rechterhoek onhoudbaar voor de doelman binnen. Met 2-0 werd de rust gehaald, alleen niet zonder schade want bij een ongelukkig duel blesseerde Niek vd Steeg zich en hij moest zich laten vervangen door Tom Bongers.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was heel rommelig. Beide ploegen speelden slordig en leden veel balverlies. Kansen vielen er weinig te noteren. Hoogtepunt van de tweede helft was de 3-0. Twintig minuten voor tijd een prima hoekschop van Yannick Bens die door Paul Janssen werd binnengekopt. Mooie manier om zijn rentree nog wat extra cachet te geven. De wedstrijd was gelopen. Menos was niet bij machte om serieus gevaar te stichtten en De Willy’s geloofde het wel.

De eerste officiële winstpartij van het nieuwe seizoen, en in een derby is dat extra lekker, want Menos geeft het niet cadeau. Volgende bekerwedstrijd opnieuw een streekderby dan tegen Constantia dat met 2-0 won van SVS, waarmee vier ploegen op 3 punten staan. Tussendoor, op dinsdagavond om 19:30, oefent De Willy’s nog in eigen huis tegen Boerdonk.