Altijd weer benieuwd hoe de start van de nieuwe volleybalcompetitie zal verlopen. Helaas voor dit seizoen niet zo heel best maar hier zijn aanwijsbare redenen voor. Om te beginnen met Vollan MC1.

Als nieuwkomer in de C poule, overgekomen van Nivo 6 is het een enorme omschakeling qua afmeting speelveld, 6 tegen 6 spelen, nethoogte, spelregels enz. Hier mag je natuurlijk geen wonderen van verwachten en moeten we de meiden tijd geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Tegen Set Up uit Meerlo werd dan ook een kansloze 4-0 nederlaag geleden, maar nogmaals de meiden hebben tijd nodig en verkeren dus duidelijk nog in de gewenningsfase. Stinkende best blijven doen tijdens de trainingen en dan komt de rest vanzelf.

Voor Vollan MB1 geldt eigenlijk hetzelfde verhaal. Na aansprekende resultaten in de C poule afgelopen seizoen zijn zij ingedeeld in de hoogste klasse van de B categorie en in de wedstrijd tegen het talentvolle team van Hovoc uit Horst zijn de verschillen met het afgelopen seizoen al meteen merkbaar. Waarschijnlijk hadden de speelsters zelf wel enigszins last van plankenkoorts en begonnen dan ook ogenschijnlijk erg zenuwachtig aan deze wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde echter kwam de ploeg echter steeds beter in het ritme met als positieven uitschieter het vertoonde spel in de 3de set. Hierin werd duidelijk als de meiden vrijuit en zonder te veel ontzag voor de tegenstander gaan spelen dat er wel degelijk nog progressie geboekt kan worden. Ook hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor de C-ploeg. Voluit gaan tijdens de trainingen, vertrouwen houden in eigen kwaliteiten en dan komt de rest vanzelf.

Vollan D2 startte de competitie met een 4-0 nederlaag tegen VC Volt D6 in Beers. De geroutineerde ploeg uit Beers was duidelijk de bovenliggende partij en wat Vollan ook probeerde, de bal wilde maar niet op de grond komen bij de tegenstander en dan wordt het lastig om punten te scoren.

Vollan D1 leed een 3-2 nederlaag tegen Saturnus HC uit Uden. Gezien de setstanden 2 tegenstanders die aan elkaar gewaagd waren en met een setverlies van 16-14 in de beslissende 5de set kunnen we denk ik wel de conclusie trekken dat het een dubbeltje op zijn kant was. Het dubbeltje viel helaas naar de kant van Saturnus.

Al met al dus een matige seizoenstart maar de competitie is nog lang en wij zijn er dan ook heilig van overtuigt dat er nog aansprekende resultaten behaald gaan worden.