SES Langenboom heeft, na het gelijke spel in Herpen, de eerste winst van het seizoen te pakken. Kampioenskandidaat DSV, dat vorige week met liefst 6-1 wist te winnen, werd met 3-0 naar huis gestuurd.

In een gelijkopgaande, leuke eerste helft was het al duidelijk dat beide teams vol voor de winst gingen. Strijd, passie en beleving waren beide teams niet vreemd. Kansen waren er voor beide teams, echter hadden de spitsen van beide elftallen het vizier niet helemaal scherp. Zo’n beetje alle schoten verdwenen over of langs de goal. Een goal viel er wel. Gijs Bens’ van richting veranderd schot was onhoudbaar voor de keeper van de uitploeg. Met een 1-0 voorsprong gingen beide teams de rust in.

Na de rust een compleet ander spelbeeld. DSV was geen schim meer van de eerste helft, en SES was heer en meester. Tijn Cuppen en Melvin waren nog niet scherp voor de goal, maar Niek Nooijen brak de ban met een simpele intikker na goed voorwerk van Melvin. Een penalty was Melvin echter niet besteed, hij schoot matig vanaf de stip klemvast in de handen van DSV’s keeper.
Nadat Sebe van Huisseling nog een enorme kans om zeep hielp, besliste Melvin echter wel de wedstrijd. Een op een op de keeper faalde hij niet: 3-0. Het spel werd hierna grimmiger, gescoord werd er echter niet meer.

SES - DSV: 3-0

26’ Gijs Bens 1-0
57’ Niek Nooijen 2-0
80’ Melvin vd Elzen 3-0