Na de kansloze 3-0 nederlaag in Gassel was het taak voor De Willy’s om zich te herpakken.

Dat zou een loodzware klus worden, want tegenstander deze zondag was De Zwaluw uit Oeffelt, een tegenstander die bovenin zal gaan meedoen en waar De Willy’s maar zelden punt(en) tegen weet te pakken. Nog lastiger zou de taak worden omdat 3 spelers ontbraken door blessures. Bart Derks en Paul Janssen nog steeds vanwege opgelopen blessures in de beker, Math vd Straaten viel in Gassel uit en is ook enkele weken uitgeschakeld. Tegenstander De Zwaluw kwam uiteraard voor 3 punten om het kermisweekend vrolijk verder te kunnen zetten.

De beginfase was wat rommelig met weinig kansen voor beide teams. De eerste kans was voor De Willy’s. Een kopbal van Niek vd Steeg uit een hoekschop van Giel Jans werd van de doellijn gehaald door een verdediger. Daarna was het De Zwaluw wat voorin zeer sterk was. Held van de dag Bram Schaap sleepte de thuisploeg echter met twee formidabele reddingen naar een 0-0 ruststand zo leek het. Leek inderdaad want een schot van Sjors Janssen verschalkte tot ieders verassing de doelman van De Zwaluw en omdat er direct na dit doelpunt werd afgefloten gingen de ploegen rusten met een zeer verassende ruststand van 1-0.

Na de rust direct het verwachte offensief van De Zwaluw dat De Willy’s flink onder druk zette. Maar wat als Sjors Janssen vijf minuten na rust na een perfecte voorzet van Stein Jacops zijn tweede doelpunt gemaakt had…. Dat zullen we nooit weten want helaas schoot hij de bal van dichtbij tegen de doelman, waar alle toeschouwers de 2-0 al vierden. Dat, een vrije trap van Giel Jans die maar rakelings naast ging, waren de enige wapenfeiten in de tweede helft van de thuisploeg. Het was louter De Zwaluw wat aanval op aanval en kans op kans stapelden. Alle credits mogen deze dag uitgaan naar de verdedigers van De Willy’s die zich leeg gespeeld hebben maar hun huid zeer duur verkochten. Ruim twintig minuten na rust kwamen de bezoekers dan toch verdiend langszij. Een prachtig doelpunt van Joep Fredrix zorgde voor de 1-1.

Het leek een kwestie van tijd voor de winnende Oeffeltse treffer. Maar zoals gezegd de verdediging van De Willy’s, en een heldenrol voor keeper Bram Schaap stonden een treffer in de weg. Zo was er vreugde toen de voortreffelijk fluitende (en pas 18-jarige) scheidsrechter Vettorazzi uit Helmond voor het laatst floot, en eindigde deze zeer sportieve wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Met kunst- en vliegwerk behaald, maar zo zie je maar dat je met een flinke dosis inzet ver kunt komen. Zo is de ploeg van Jeroen Denissen van de nul en de laatste plek af.

Volgende wedstrijd is uit tegen GVV’57 uit Grave dat met 2-1 verloor in Rijkevoort.