Op zaterdag 28 oktober 2017 speelden dames 1 van MHV’81 een verre uitwedstrijd naar het Limburgse Meerssen, tegen MIC2. Na een weekje rust, moesten de dames er weer met volle concentratie staan.

De wedstrijd begon met het eerste doelpunt aan de zijde van MIC. Vervolgens scoorde MHV het eerste doelpunt en daarna ging de stand gelijk op naar een 2-2. MHV maakte direct een goede doelpuntenrace en liep uit naar 2-7 door enkele snelle tegenaanvallen.
Na 7 minuten spelen kreeg MIC de eerste 2 minuten tijdstraf. MHV profiteerde hier nauwelijks van, maar als snel kreeg MIC weer een 2 minuten tijdstraf. Door veel technische fouten aan de kant van MHV, was het verschil nog maar twee punten, met een stand van 5-7. Gelukkig herpakte MHV zich snel weer en konden weer een gat slaan. Door onder andere twee benutte 7 meters door MHV en een 2 minuten tijdstraf voor MIC, liep MHV gemakkelijk uit. De ruststand was dan ook 8-17 in het voordeel van MHV.

De tweede helft kwam wat moeizamer op gang, maar MHV wist daarna weer eenvoudig het Limburgse doel te vinden. Door twee 7 meters en drie keer een 2 minuten tijdstraf voor MIC, ging het bij MHV weer goed. Alle speelsters konden hun steentje bijdragen, waardoor halverwege de tweede helft er een ruime voorsprong was van 10-28. MIC bleef het proberen, maar kwam niet door de goede dekking van MHV heen. Toch verslapte MHV wat meer op het einde, waardoor MIC wat doelpuntjes kon maken. De eindstand werd dan ook 16-35 voor de dames van MHV’81. Een mooie overwinning, met 2 punten mee naar Mill.

Volgende week zaterdag staat er om 20.00 uur een thuiswedstrijd op het programma tegen E.S.C. ’90 uit het Limburgse Stein.

Op de site van MHV ’81, http://www.mhv81.nl, vindt u verder ook verder alle mogelijke informatie over MHV ’81.