In het weekend van 4 en 5 november waren de Brabantse Kampioenschappen majorette/twirl te Waalwijk. Het B-team2 (Maike, Sam, Anouk, Meike en Britt) mochten zaterdag 4 november afreizen naar deze wedstrijd.

Ze waren rond de middagklok aan de beurt met hun show op muziek van de film de GVR. Ze hadden de show super goed gedraaid. Daarnaast hadden ze veel en goede concurrentie, eind van de middag begon pas de prijsuitreiking.

De nummer 1,2 en 3 van de Brabantse kampioenschappen mogen mits ze plaatsingspunten hebben behaald naar de Nederlandse Kampioenschappen. De prijsuitreiking was zeer spannend want het team werd maar steeds niet vernoemd, ze waren niet buiten de top3 genoemd.. en mochten dus naar voren komen om de podiumplaatsen te verdelen. Nummer 3.. was ook geen TOPIDO, nummer 2 ook niet.. dus dat betekende dat ze Brabants Kampioen zijn geworden en door mogen naar het NK!!

De zaterdag was dus een geslaagde dag en zondag mochten nog meerdere teams en solisten afreizen naar Waalwijk. Op deze dag kon het B-team1 (Joy, Lotte, Marieke en Anique), de solisten Anique en Marieke en het Duo Anique en Marieke plaatsing behalen voor het NK indien ze in de top3 zouden zitten. De Twirl onderdelen van het A-team(Anet, Joyce, Dafne, Anouk en Simone) en solisten Anet, Joyce, Dafne en Lotte waren al geplaatst voor het NK. Deze dag was een zeer lange dag, want in de ochtend rond 9 uur was Anique al aan de beurt en als laatste van TOPIDO het A-team pas rond 6 uur.

De shows van iedereen gingen goed. Na een lange dag was de prijsuitreiking. De eerste uitslagen van TOPIDO was bij de junior solisten, Marieke was van deze grote categorie 8ste geworden en Anique was verrassend 3de geworden en ze mag nu naar het NK!. Het duo van Anique en Marieke behaalde ook een zeer mooie 3de plaatst en de bijhorende NK ticket. Als laatste moest het B-team1 nog een NK- ticket bemachtigen. Maar ook dit team wist dit te behalen met een 3de plaats.

De Twirl onderelen waren allemaal al geplaatst voor het NK en hiermee behaalde we ook al mooie podium plaatsen op de Brabantse Kampioenschappen. Lotte behaalde met haar 2-baton een hele mooie 2de plaats. Bij de 1-baton onderelen behaalde Joyce een 6de plaats en Anet een 5de plaats in adult klasse. Dafne behaalde een 5de plaats in de senior klasse. Daarnaast was Anet ook geplaatst met haar Freestyle en behaalde een mooie 3de plaats en met haar Artistic twirl is ze Brabants Kampioen geworden. Als laatste uitslag behaalde het A-team ook het ere podium en mogen ze ook met de titel Brabants Kampioen naar huis.

Nu hebben we nog een maand de tijd om voor te bereiden voor de eerste NK’s die op de planning staan. Heel veel succes alvast.