Lang was het onzeker of de thuiswedstrijd van Juliana Mill tegen Ulysses wel doorgang kon vinden. Uiteindelijk was het lang genoeg droog om het veld speelklaar te maken en dat viel voor Juliana de goede kant op.

Pupil van de week Loek Werts zag zijn Juliana de overwinning binnen slepen.

Juliana kwam al heel snel in de wedstrijd op voorsprong. Binnen 3 minuten was het al 1-0 toen Jelle Staal kon profiteren nadat de keeper van Ulysses een bal niet onder controle wist te krijgen. Het Megense Ulysses door de vroege achterstand gedwongen tot een openingsoffensief had hier niet direct een antwoord op. Na ruim een kwartier dacht men echter te kunnen profiteren van misschien wel het enige foutje van de scheidsrechter van dienst. Een afgeslagen corner leidde tot een snelle uitval van de linkerspits van Ulysses die in een sprint met Guus Bastiaans laatstgenoemde op de hakken trapte, en in het vervolg zijn spits in stelling kon brengen. In de daaropvolgende 1 op 1 situatie kon Juliana doelman Sven Jacobs op sublieme wijze redding brengen. In het vervolg van de eerste helft was het vooral Juliana dat hardwerkend en soms met zeer goed voetbal de wedstrijd naar zich toe trok, maar vergat te scoren.

Meteen na rust opende Ulysses een stortvloed van aanvallen op het Juliana doel om proberen de gelijkmaker te forceren. Op de enige grote kans van Ulysses had Sven Jacobs de ultieme redding door een van dichtbij ingeschoten bal klemvast te pakken. Na 10 minuten in de tweede helft trok Juliana het spel weer naar zich toe, maar zowel Syb Davervald als Tom Gerrits konden de geboden kansen niet verzilveren. Ook Camiel van Geenen strandde op de Ulysses doelman nadat hij goed werd bediend door Dirk Kremers. Dezelfde Dirk Kremers zorgde indirect toch voor de beslissing, met een ultieme inspanning om een bal binnen te houden wist hij meteen de net daarvoor ingevallen Ruud Relou te bedienen op de linkerflank. Deze wist door naar binnen te draaien 2 Ulysses verdedigers in de luren te leggen en zich zodoende vrij te spelen op de rand van de zestien. Met een snoeiharde diagonale uithaal liet hij de bal via de keeper en de onderkant lat in de verre hoek verdwijnen en zo de 2-0 voor Juliana op het bord te zetten.