Voor MITAC 2 stond de return tegen TCB 5 uit Beuningen op het programma, thuis in Zaal Royal in Mill. De uitwedstrijd was in een verlies voor MITAC 2 geëindigd, dus de Millenaren waren gebrand op revanche.

En dat zag er gelijk goed uit bij de aanvang van de wedstrijd, want de tegenstander kwam maar met twee in plaats van drie spelers opdagen. Hoppa, dat waren meteen drie winstpunten in de pocket!

Maar de schrik sloeg Leo, Ronald en Martijn om het hart, toen bleek dat de twee Beuningenaren speelden met noppenrubbers. Voor de niet-tafeltennissers onder ons: dit is bijna het ergste wat je kan overkomen als tegenstander. Noppen staan voor een verdedigend spel waar je bijna niet doorheen komt. Noppen zijn het Italiaans elftal van het tafeltennis: met z’n allen voor de goal liggen en dan stiekem met een countertje scoren. Zoals de grote Johan Cruijff al zei: “Van noppen kun je niet winnen maar wel verliezen.” En Hij had weer gelijk. Hij had het trouwens over noppen onder voetbalschoenen, maar in de kern klopt zijn visie ook voor tafeltennis.

En de Beuningenaren bleken ook nog goed te kunnen aanvallen met hun noppen, en dat is pas echt knap. De oplettende lezer kan al raden, dat dit verhaal niet goed uitpakte voor MITAC 2. Er is echt voor de punten geknokt, maar de Beuningenaren waren niet te kraken. Een bloedstollend dubbel van Leo en Ronald eindigde nog met 10-12 in de vijfde en beslissende game, en dat is wel zo’n beetje het enige Millse hoogtepunt. Vermeld mag worden dat Ronald van Kessel deze avond de beste speler van MITAC 2 was. Martijn kon zijn teleurstelling niet meer verbijten en kraakte zijn batje tegen de rand van de tafel. Waarna hij met het gebroken batje nog de mooiste punten maakte, maar dat terzijde.

Al met al was de uitslag niet om over naar huis te schrijven, maar wel naar De Neije Krant - inmill.nl: 3 - 7. Volgende week moeten alle zeilen worden bijgezet: er moet er van ONI worden gewonnen, wil MITAC 2 niet in de degradatiezone eindigen. Wordt vervolgd.