Op zaterdag 2 december speelde dames 1 van MHV’81 een thuiswedstrijd, tegen de dames van Habo’95 uit Boekel. MHV stond met 8 winstpunten op de ranglijst, met 2 punten meer dan Habo’95.

Om 20.00 uur klonk het beginsignaal van de wedstrijd. De linker opbouwspeelster van Habo’95 opende de score, maar MHV had al snel antwoord. De score ging in de eerste fase van de wedstrijd gelijk op.

De eerste 2 minuten tijdstraf was voor de ploeg uit Boekel. Door een fout op het wedstrijdformulier, werd er een 2 minuten tijdstraf aan de coach gegeven, waardoor er nog een speelster van het veld moest. MHV wist 1 keer te profiteren van deze overtalsituatie. Na de eerste 7 meter aan beide zijden, ging de stand halverwege de wedstrijd nog steeds gelijk op, 6-6. Vanaf dat moment verzwakte de dekking van MHV. De dames van Habo kregen veel ruimte, waardoor er gemakkelijke doelpunten vielen. Ondanks een goede redding van MHV- keepster Linda Fick, liep Habo uit naar 7-12. MHV maakten veel afspeelfouten, waar Habo direct van profiteerde met snelle tegenaanvallen. Tussenstand 14-19.

Ondanks duidelijke woorden van de coaches van MHV, konden de dames zich niet herpakken. In de dekking werd niet samengewerkt en niet fel verdedigt. En hier was juist veel op getraind de afgelopen week. De aanval van Habo ging hierdoor weer gemakkelijk, terwijl MHV het doel van Habo moeilijk wist te vinden. De stand, met nog een kwartier te spelen, had al een verschil van 8 punten. De aanvallen lukten niet meer, de koppen gingen hangen en MHV bleef maar achter de feiten aanlopen. Wederom kon MHV de aanval van Habo niet onder controle krijgen en had zelf geen inspiratie meer in de aanval. De Boekelse dames gingen dan ook met een ruime overwinning weg uit Mill: 22-34.

Eindstand M.H.V. '81 DS1 - HABO ’95 DS2: 22-34

Aanstaande zaterdag 9 december, om 20.30 uur, spelen de dames van MHV een uitwedstrijd tegen Margraten.