Ondanks een koud weekend, zagen de weersverwachtingen er goed uit voor een voetbalzondag. SES heeft de afgelopen vijf wedstrijden met overtuigende cijfers gewonnen en was daardoor de te kloppen ploeg in de competitie.

De club uit Langenboom zou maar al te graag daar een zesde overwinning aan willen toevoegen tegen directe tegenstander SDDL. De Langenbomers kwamen echter niet uit de verf. SDDL sleepte met sterk spel de wedstrijd over de streep: 3-2.

Door een aantrekkelijk begin van de eerste helft leek het een evenwichtige partij te worden. Strijd op het middenveld, afgewisseld met enkele verzorgde aanvallen zorgden voor een kansen aan beide kanten. Zo kwam Gijs Bens in een kansrijke positie door een teruggelegde bal van Melvin van den Elzen. Met links schoot hij echter hoog over. Toch was het SDDL die als eerste afstand nam. Eerst leek er een overtreding gemaakt op SDDL-aanvaller Jeroen Zegers. Al dan niet in het strafschopgebied, scheidsrechter Bloemen kende geen overtreding toe. Na zo'n twintig minuten spelen was het toch raak. Linksbuiten Daan Klievink maakte een passende voorzet op de SDDL-spits Jordy de Looijer die zijn kopduel won en in de verre hoek de SES-doelman verschalkte, 1-0. De verdediging van SES, die in de laatste vijf wedstrijden slechts 2 doelpunten incasseerde, werd hierdoor verrast. Niet lang daarna ging de 18-jarige Joris Lukassen bij SES in de fout. Lukassen trapte de bal tegen een SDDL-speler, waardoor de bal voor de voeten van Jeroen Zegers belandde. Zegers kon hierna doorlopen op de keeper en scoorde gemakkelijk de tweede goal van de wedstrijd. Hierna leek SES wat ontregeld en SDDL nam de wedstrijd in handen.

De tweede helft zette dit spelbeeld voort. SES heeft moeite om gevaarlijk voor het doel van de Demense ploeg te komen. Aanvaller Daan Klievink leek de wedstrijd voor SDDL op slot te zetten. Een voorzet, dit keer van de rechterkant, ging over SES-verdediger Guus Cuppen. Zijn inschattingsonvermogen maakte het een koud kunstje voor Klievink om de bal tegen het net te koppen. Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld. SES-trainer Ton Berens greep in en gebruikte zijn laatste twee wissels om het tij te keren. Dit resulteerde in druk naar voren en meer het SES, zoals we die de afgelopen wedstrijden hebben leren kennen. Invaller Steef Hendriks maakte twee weken geleden zijn debuut in het eerste elftal en zorgde in de wedstrijd tegen SDDL voor het eerste SES-doelpunt. In een scrimmage wist de A-speler als eerste de bal te bereiken en de bal over de keeper heen te liften. Hierna kreeg SES meer grip op de wedstrijd en drukte het in de laatste periode van de wedstrijd SDDL terug. Snel daarna kreeg de andere invaller, Rik Kremers, een grote kans op het vijfde doelpunt van de wedstrijd. Het goed terugleggen van Van den Elzen faciliteerde een panklaar schot van Kremers. Helaas schoof zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal. De ware aansluitingstreffer kwam van het hoofd van de lange buitenspeler Melvin van den Elzen. Een corner werd door de Langenbomer richting doel gekopt. De verdediger op de doellijn lukte het niet om de 3-2 te voorkomen en schoot de bal nog in het dak van het doel. SES kreeg niet meer de tijd om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker, doordat de scheidsrechter een einde maakte aan een koude voetbalmiddag in Demen.

SDDL - SES: 3-2 (2-0)

23. Jordy de Looijer 1-0, 31. Jeroen Zegers 2-0, 57. Daan Klievink 3-0, 82. Steef Hendriks 3-1, 90+. Melvin van den Elzen 3-2.
Scheidsrechter: dhr. Bloemen
Toeschouwers: 67