Op zaterdag 16 december 2017 speelde dames 1 van MHV een thuiswedstrijd tegen V&L2 uit Geleen. Dit was tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

MHV stond met 9 punten op een 8e plaats en V&L2 met 14 punten op een 2e plaats.

Om 20.45 uur klonk het beginsignaal in sporthal de Looierij in Mill, waarna de score werd geopend door MHV. De score ging vervolgens gelijk op. Aan de kant van V&L2 was het één opbouwspeelster die voor de eerste 6 doelpunten zorgde, waarvan één 7 meter. Maar ondertussen wist MHV gemakkelijk te scoren, waardoor het na 10 minuten op de klok, 9-4 stond. MHV bleef hard werken in de dekking, ze hadden de opbouwspeelster van V&L2 in de tang, waardoor V&L2 lang op 4 doelpunten bleef steken. Ook in de aanval ging het van een leien dakje. De aanvallen werden mooi uitgespeeld en iedereen kwam aan bod. Hierdoor stond er in de rust een ruime voorsprong op het scorebord van 20-11 in het voordeel van MHV.

In de tweede helft begon V&L2 in een ondertalsituatie, door een 2 minuten tijdstraf in de laatste minuut van de eerste helft. V&L2 kreeg in de tweede helft meteen weer een 2 minuten tijdstraf en 7 meter tegen, die door MHV werd benut. V&L2 moest daardoor even met 4 speelsters verder. MHV had een korte fase waarin V&L2 vrij baan kreeg en drie keer achter elkaar wist te scoren. Daarna vielen de doelpunten over en weer, maar door de ruime voorsprong was de winst voor MHV al in zicht. Desondanks bleef V&L2 het proberen, maar wist niet te voorkomen dat de einstand 36-26 werd. Het harde werken van MVH heeft zich eindelijk uitbetaald.

De dames hebben nu twee weekenden rust vanwege de feestdagen en spelen op zaterdag 6 januari 2018 om 19.15 uur een thuiswedstrijd tegen LimMid. De uitwedstrijd was geëindigd in een gelijke stand van 21-21, dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

Op de site van MHV ’81, www.mhv81.nl, vindt u verder ook verder alle mogelijke informatie over MHV ’81.