Timo en Marco met de KNVB docent.

Sinds deze week mogen Timo en Marco Smulders zich opgeleide verenigingsscheidsrechters noemen.

Al enige tijd zijn vader en zoon regelmatig als scheidsrechter te zien bij jeugdwedstrijden van Juliana Mill. De laatste maanden floten zij niet alleen hun wedstrijden maar volgden zij tevens de KNVB cursus. Hierbij werden ze begeleid door Ko van der Ven en Roland van der Maden die namens de vereniging niet alleen vader en zoon begeleiden, maar tevens de KNVB in de gelegenheid stelde om de cursus te organiseren in Mill.

Juliana Mill stelde de kantine ter beschikking aan de KNVB waarbij Ko en Roland optraden als gastheren en een van de begeleiders voor de cursus. Tijdens de 4 cursusavonden deelden de cursisten en begeleiders ervaringen met elkaar en voerden ze discussies om meer kennis op te doen en inzicht te krijgen. De cursus was niet alleen bedoeld om een betere scheidsrechter te worden, maar vooral ook om bewuster te worden van de rol die de scheidsrechter heeft op het voetbalveld. Tijdens de cursusavonden en begeleidingsmomenten werd er regelmatig gediscussieerd over de vraag hoe de scheidsrechter een bijdrage kan leveren aan een sportieve wedstrijd waarin beide teams de strijd aan kunnen gaan met elkaar. Het antwoord daarop is niet eenduidig en onze verenigingsscheidsrechters fluiten allemaal op hun eigen manier. Voorop staat dat zij dit doen voor het plezier van de voetballers. Mede dankzij hun bijdrage is het voor de teams van Juliana Mill mogelijk om zaterdag en zondag wedstrijden te voetballen. Namens de vereniging bedanken we en feliciteren we Timo en Marco voor hun inzet en met hun diploma en bedanken we Ko en Roland voor hun begeleiding en de manier waarop ze Juliana Mill hebben vertegenwoordigd.

Mocht je het ook leuk vinden om eens te fluiten, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..