Een betere start van de 2de competitiehelft konden de speelsters van Vollan MC 1 zich niet voorstellen. Na 2 wedstrijden gaan zij fier aan kop in deze klasse.

Tegenstander Were Di uit Gemert was echter toch een lastige tegenstander. Maar met een tomeloze inzet wisten de speelsters van Vollan MC1 zich toch naar een knappe 4-0 overwinning te volleyballen. Leuk om te zien hoe enthousiast de jeugdige talenten de wedstrijd beleven en elk punt vieren als een overwinning. Een belangrijk aspect bij volleybal om een goede prestatie neer te kunnen zetten. Knappe zege meiden.

Vollan MB1 kent helaas een mindere start. Na de setwinst van vorige week, leek het ook vandaag de goede kant uit te gaan. De eerste set konden de meiden goed bijblijven. Echter op het einde van de set trok Were-Di aan het langste eind. Dit gaf mogelijkheden voor de volgende sets. Echter niets was minder waar. Een waarschuwing voor dragen in de eerste set bleek een gevolg te hebben in het verdere verloop van de wedstrijd. Toen werd er regelmatig afgefloten hiervoor, maar wel eenzijdig. Dat en het feit dat er niet genoeg gecommuniceerd en bewogen werd ging de tweede set op dramatische wijze verloren. Dit had een effect op het verdere verloop. Met verwoede pogingen om de drive weer op te pakken konden de meiden met z’n allen niet het spel laten zien wat ze wel in huis hebben. Ondanks dat de service deze keer veel beter liep dan vorige week konden ze hier niet genoeg profijt uit halen. Volgende week moeten ze weer tegen dezelfde tegenstander en kunnen ze laten zien wat ze wel kunnen en de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken.

Voor Vollan DS 1 was het zaak om, na de miskleun van vorige week, het zelfvertrouwen weer op te vijzelen. Tegen TFC uit Odiliapeel wisten zij weliswaar een 4-0 overwinning te behalen maar oogstrelend was het zeer zeker niet. Zeker in aanvallend opzicht kwam er bij lange na niet uit wat de speelsters daadwerkelijk in hun mars hebben. In deze fase is dit echter niet zo erg. Hopelijk geeft de winst in deze wedstrijd de speelsters weer een duw in de goede richting en kunnen zij in de komende wedstrijden het nivo weer gaan halen van voor de kerstperiode waarin zij hebben laten zien in de bovenste regionen van de poule mee te kunnen draaien. 5 Punten meiden, dikke duim.

Vollan DS 2 moest hun meerder erkennen in MVC uit Maashees. Vooral in verdedigend opzicht was de ploeg uit Maashees ijzersterk en dit bleek uiteindelijk beslissend in deze wedstrijd. Dit neemt echter niet weg dat de ploeg van coach Riny Kuppen, ondanks deze nederlaag, bezig is aan een uitstekend seizoen. Vollan DS3 behaalde een simpele overwinning tegen Flamingo’s uit Gennep.
Setstanden van 11-25/12-25/14-25 en 15-25 laten aan duidelijkheid niets te wensen over.