Taflan 3 krijgt dit seizoen de kans om te bewijzen dat ze niet in de vierde klasse thuishoren. Ze startten tegen GTTC uit Groesbeek in de sterkste opstelling; Juan José van der Linden, Pieter Ermers en Jeno Bongers.

Ze hadden een prima start van het seizoen. Pieter en Juan waren duidelijk sterker dan de tegenstanders en wonnen beiden alle wedstrijden. Jeno had het lastiger. Hij won maar één wedstrijd. Al met al toch een mooie 8-2 overwinning.

Het eerste team had promotie aangevraagd na een derde plek vorig seizoen. Ze mogen het nu in de hoofdklasse proberen. Er waren hoge verwachtingen met name van Rico Baars. Samen met Jan van der Linden en Marco de Klijn mochten ze het opnemen tegen het sterke Hutaf. Alleen Rico was dichtbij een overwinning, maar daar bleef het ook bij. Er werd dus met 10-0 verloren.

Ook het tweede team had promotie aangevraagd. In de promotie hoofdklasse moesten ze het opnemen tegen TVO. TVO speelde in de sterkste opstelling en Taflan kwam snel met 4-0 achter. Het was aan Joan Arts, Rene van Dijk en Kevin Pluk om dit om te draaien. Rene wist het eerste punt binnen te slaan. Daarna ging het beter. Uiteindelijk won Rene twee keer, en Kevin één keer. Joan wist helaas niks te winnen. De training van Bettinne komt dus mooi op tijd. Team 1 en 2 kunnen de tips gebruiken.

Het vierde team is gepromoveerd naar de vijfde klasse. Ook hier was het een lastige wedstrijd. Frans de Gruiter, Tiny Arts en Riky Sommers speelden een zware wedstrijd. Zowel Tiny als Frans waren dichtbij een overwinning, maar wisten niks te winnen. Riky won wel twee keer. Hierdoor stond een 8-2 verlies op het scorebord.

Met drie teams in een hogere klasse zal het een zwaar jaar worden voor Taflan, met name team 1, 2 en 4. Hopelijk weten een aantal teams voor een verassing te zorgen.