Vollan DS1 verloor, maar de manier waarop geeft hoop voor de komende wedstrijden. Tegen zo’n sterke tegenstander is het geen schande om te verliezen.

Werd de 1ste set nog met 26-24 gewonnen. In het vervolg van de wedstrijd was de ploeg uit Sambeek gewoonweg beter. Vooral in blokkerend opzicht hadden zij de zaken gewoon heel goed voor elkaar. Normaal gesproken heeft Vollan in aanvallend opzicht toch behoorlijk wat in huis maar in deze wedstrijd kwam het er gewoon niet uit wat zeker een verdienste van de tegenstander te noemen is. Uiteindelijk kan de ploeg van coach John Munten terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd maar er werd verloren van een tegenstander die gewoon beter en completer is dan de vaandeldraagsters van Vollan. Hopelijk kunnen zij, ondanks de nederlaag, het goede spel doortrekken naar de cruciale duels die er na de carnavalsperiode op het programma staan. Dan moet er aangetreden worden tegen tegenstanders die ook nog in de race zijn om de 2de plaats op de ranglijst.

Vollan DS 2 wist zich te revancheren voor de offday vorige week en wisten een knappe 3-1 overwinning te behalen tegen Were Di uit Gemert. Vollan DS3, dat eindelijk weer een compleet team binnen de lijnen kon brengen behaalde een 4-0 overwinning tegen Montagnards uit Nieuw Bergen en door dit resultaat staan zij op een goede 6de plaats op de ranglijst.

Vollan MB1 leed wederom een nederlaag tegen een sterke tegenstander VCP uit Oploo. Wederom was het de service-druk van de tegenstander die Vollan de das om deed. Als je als team de service-pass niet onder controle kunt krijgen dan wordt het lastig om aan goed volleybal toe te komen en dit is eigenlijk het gehele seizoen al de grootste tegenstander van deze ploeg. Neemt niet weg dat er toch wel een stijgende lijn te bespeuren valt. Minder respect voor de tegenstander en uitgaan van de eigen kwaliteiten, die wel degelijk aanwezig zijn, in de komende wedstrijden en dan denk ik dat het dubbeltje toch wel een keer naar de kant van Vollan valt.

Vollan MC1 is bezig aan een goede reeks en wist wederom een knappe 4-0 overwinning te behalen tegen Unitas uit Boekel en met 15 punten uit 3 wedstrijden gaan zij aan kop in de poule. Maar niet te vroeg juichen maar vooralsnog ziet het er goed uit voor de pupillen van coaches Monique Meulepas en Chanty Toenders.