Tegenstander Sportivo zou gezien de stand op de ranglijst een te nemen horde moeten zijn. In deze wedstrijd werd eens te meer maar weer eens het bewijs geleverd dat wedstrijden nou eenmaal niet op papier gespeeld worden.

Sportivo bleek toch een lastige tegenstander die de zaakjes vooral in verdedigend opzicht prima voor elkaar had.

Misschien dat Vollan wel iets te veel probeerde de tactische bal te hanteren waarop de tegenstander goed anticipeerde. Zodra de aanvalsdruk toenam kreeg Sportivo het toch lastig. De spelpatronen aan de kant van Vollan waren echter niet zodanig vast dat de druk er continue op gezet kon worden. In de 3de set liep dit nog het beste en het leek er op dat het lek, als we hiervan mogen spreken, boven was en met overtuigende cijfers in de 3de set werd een 3-0 voorsprong in sets gecreëerd waardoor de wedstrijd dus al gespeeld was. Dit idee hadden de speelsters van Vollan kennelijk ook.

In de 4de set werd er ongeconcentreerd en dus ongecontroleerd gevolleybald waardoor Sportivo de gehele set in het spoor kon blijven van Vollan. Als er vervolgens in de beslissende fase van de set slordige service-fouten gemaakt worden dan roep je het onheil dus over jezelf af. Maar eerlijk gezegd, het is wel weer een 3-1 overwinning voor de ploeg van coach Riny Kuppen die gezien de stand op de ranglijst, 5de positie, nu al kan spreken van een uitstekend seizoen.

Vollan MB 1 moest aantreden tegen Saturnus uit Uden, en zoals reeds eerder gemeld, de dag dat er punten gehaald worden komt steeds dichter bij. Eindelijk werd er weer een set gewonnen en dit zal zeker naar meer smaken. In de komende wedstrijden liggen er zeker kansen. Zaak is om vast te houden aan het geloof in eigen kunnen, proberen om goed verzorgd te gaan volleyballen en dan komen de punten vanzelf.