Op zaterdag 17 februari 2018 speelde dames 1 van MHV’81 een thuiswedstrijd, tegen de dames van Handbal Venlo 2. MHV stond met 17 winstpunten op de 6e plaats, Handbal Venlo 2 stond met 15 punten op de 8e plaats.

Na een weekend geen wedstrijd door het carnaval, werd er weer gehandbald in de Looierij in Mill. De uitwedstrijd in Venlo werd gewonnen door de thuisploeg, dus hadden de dames van MHV wat recht te zetten.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door de cirkelspeelster van MHV’81. Hierna volgde een fraai loopschot door de middenopbouw van handbal Venlo. MHV had veel snelheid in de ploeg, maakte hier goed gebruik en liep uit naar 3 punten verschil. De eerste 7 meter werd benut aan Venlose zijde. Binnen 5 minuten kregen zij weer twee 7 meters, waarvan er één netjes werd gehouden door de keepster van MHV. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft, lieten de dames van MHV zien waar ze goed in waren. Er werd met veel variatie gespeeld, waardoor zij gemakkelijk het doel wisten te vinden. Hierdoor werd er een overtuigend gat geslagen van 8 punten, met als ruststand 20-12.

De tweede helft begon rommelig voor beide ploegen. Er werden slechte passes gegeven en ballen belandden op de paal. Maar MHV wist de lijn van het einde van de eerste helft door te zetten en gaf de voorsprong niet zomaar af. Ze hadden zelfs een voorsprong van 9 punten, 26-17. De dekking van MHV stond wat minder, waardoor Venlo ook bleef scoren. In de dekking trok MHV twee keer achter elkaar aan de noodrem, wat resulteerde in twee keer een 2 minuten tijdstraf en een 7 meter. De 7 meter werd gestopt door de 2e keepster van MHV. Handbal Venlo probeerde in de laatste 10 minuten van de wedstrijd het tij te keren, door mandekking te geven op één speelster van MHV. Dit mocht echter niet baten, waardoor de eindstand 32-25 werd voor de dames van MHV’81.

Volgend weekend is wederom een vrij weekend. Op zaterdag 3 maart is er een Brabants onderonsje, dan spelen de dames van MHV om 19.20 uur, een uitwedstrijd in Deurne tegen de Sprint.