Op zaterdag 3 maart 2018 speelde dames 1 van MHV’81 een uitwedstrijd, tegen de dames van De Sprint in Deurne. MHV stond met 19 winstpunten op de 6e plaats, De Sprint stond met 21 punten op de 4e plaats.

Na wederom een weekend geen wedstrijd, werd er een Brabants onderonsje gespeeld in Deurne. MHV ging sterk uit de startblokken door drie keer achter elkaar te scoren. Al vrij snel kreeg de uitploeg een 7 meter, door een overtreding op de cirkelspeelster. MHV kon door de open dekking van De Sprint van verschillende posities scoren.

Na 15 minuten stond het 5-8 en verslapte de dekking van MHV. Hierdoor kon De Sprint de stand gelijk trekken naar 9-9. Gelukkig duurde dit niet al te lang, waardoor MHV weer snel uitliep naar een voorsprong van 4 punten. De thuisploeg kreeg haar eerste 7 meter, welke netjes werd gestopt door de keepster van MHV. De voorsprong bleef behouden, waardoor de teams met 15-19 de kleedkamer in gingen.

In de tweede helft bleef MHV doorstomen en wist het doel gemakkelijk te vinden, waardoor er zelfs een voorsprong van 9 punten op het scorebord stond. Na 10 minuten werd MHV in de dekking even niet scherp, waardoor De Sprint 4 keer achter elkaar kon scoren, waaronder twee 7 meters. Vervolgens bleven de doelpunten voor beide teams maar aanhouden, wat een groot puntenaantal op het scorebord opleverde.

Uiteindelijk wist De Sprint de achterstand te beperken tot 5 doelpunten, met een eindstand van 27-32 in het voordeel van MHV. Hierdoor kwamen de teams op een gelijk aantal winstpunten, maar door een beter doelsaldo voor de dames van MHV, staan zij op dit moment op een 6e plaats en MHV op een 5e plaats in de ranglijst.

Komend weekend staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, op zaterdag 10 maart om 20.00 uur tegen Bevo 2.