Op zaterdag 10 maart speelde dames 1 van MHV’81 een thuiswedstrijd, tegen de dames van Bevo 2 uit Panningen. MHV stond met 21 winstpunten op de 5e plaats in de ranglijst, Bevo 2 met 2 punten minder op de 7e plaats.

De wedstrijd begon vanaf de eerste minuut met een hoog tempospel van beiden teams. De eerste 7 meters werden ook al vroeg in wedstrijd gegeven. De stand ging het eerste kwartier gelijk op, totdat MHV een slordige fase kreeg, met verschillende afspeelfouten en hierdoor balverlies. Bevo 2 wist hierdoor een klein gaatje te slaan van 2 doelpunten. MHV begon wat meer rust te creëren en scoorden zelfs 6 keer achter elkaar en bracht de stand op 13-9 met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft. Bevo bracht een speelster in het veld, die er onder andere voor zorgde dat het verschil naar 1 punt werd gebracht. MHV maakte nog 2 doelpunten vóór de rust, waarvan 1 doelpunt in de laatste seconde, 19-16.

Het snelle tempospel bleef ook weer in het begin van de tweede helft aanhouden. MHV werd echter een aantal keer te gemakkelijk verrast door het aanvalsspel van Bevo 2. In de dekking werden de afspraken niet nagekomen en werd er niet hard geknokt. Na 12 minuten was MHV dan ook haar voorsprong kwijt en Bevo bleef maar doorstomen. Zij lieten de dames van MHV al hoeken van het veld zien, waardoor het 25-28 werd. Hierdoor moesten de coaches van MHV een tactische zet maken, maar ook dit kon het tij niet keren. Bevo kreeg twee keer een 2 minuten tijdstraf kort na elkaar en stonden nog maar met 4 speelsters op het veld. Ondanks dat scoorden zij wel, terwijl MHV geen een keer wist te scoren in de overtalsituatie. De dames van Bevo scoorden vervolgens zelfs 6 keer achter elkaar, wat een eindstand van 26-36 op het scorebord opleverde.

Zaterdag 17 maart is er weer een Brabants onderonsje. Dan wordt er om 19.00 uur in Boekel gespeeld tegen Habo’95.