Een cruciaal duel in de strijd om de 3de plaats op de ranglijst.

In de 1ste set oogde het spel aan de kant van Vollan slap en ongeïnspireerd. Detac was in de 1ste set beduidend beter bij de les als Vollan. Op alle fronten werd Vollan afgetroefd door de ploeg uit Zeeland en met een setstand van 25-14 ging de 1ste set dan ook overtuigend naar Detac. In de 2de set waren de rollen omgedraaid en was Vollan de betere ploeg. Zowel in aanvallend opzicht als in verdedigend opzicht klopte het aan de kant van vollan beduidend beter dan in de 1ste set en werd de 2de set met 25-15 een prooi voor Vollan.

De 3e set was Detac weer duidelijk de bovenliggende partij en deze set ging dan ook overduidelijk met 25-15 naar de ploeg uit Zeeland. Je zou zeggen dat dit een mentale dreun moest zijn voor Vollan maar de ploeg van trainer/coach John Munten toonde karakter en herpakte zich in de 4de set en wist met een setwinst van 25-20 een beslissende 5de set uit het vuur te slepen. In deze beslissende 5de set ontstond er een boeiend gevecht en was er geen moment te voorspellen wie er met de wedstrijdwinst vandoor zou gaan. Uiteindelijk was Vollan de meest gelukkige en werd er met een setwinst van 18-16! Een 3-2 overwinning behaald.

Door dit resultaat blijft Detac als 3de genoteerd op de ranglijst op 1 punt achterstand gevolgd door Vollan.

Vollan DS2 speelde een puike wedstrijd tegen Active Rooi uit Venraij en behaalde een klinkende en belangrijke 4-0 overwinning waardoor het team zich geen zorgen meer hoeft te maken over degradatie.

Vollan MB1 speelde wel een redelijke wedstrijd maar ging toch met 4-0 onderuit tegen Minerva uit Vlijmen.

Vollan DS3 behaalde een 3-1 overwinning tegen SVS uit Stevensbeek en speelde 3 sets uitstekend en met een 3-0 voorsprong geloofde de ploeg van coach Mark vd. Heuvel het wel.

Vollan MC1 zette een belangrijke stap naar het kampioenschap en met een 4-0 overwinning werden er 5 punten aan het totaal toegevoegd. Volgende week, als zij af moeten reizen naar Gemert kan de vlag definitief in de top worden gehesen.