Op de eerste van de drie donderdagen dat ingehaald moet worden heeft SES een ruime overwinning behaald op Herpinia. In een vooral in de tweede helft grimmige partij was een agressief SES vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

Al na vijf minuten was het raak. Een prachtige steekpass van Jari Lukassen door het midden bereikte Gijs Bens, die vervolgens Jasper Nooijen en niet te missen kans bood, 1-0. Daarna kwam Herpen iets beter in de wedstrijd. Op een paar schotjes voorlangs na, kwamen de bezoekers niet. Sterker nog, SES verdubbelde de marge na een half uur. Een pass door het midden werd slecht beoordeeld door de Herpense defensie, waardoor Melvin van de Elzen de vrije doortocht kreeg. Oog in oog met de doelman faalde hij niet. Via de twee binnenkanten van de paal hobbelde de bal over de doellijn. Pal voor rust weigerde Scheidsrechter Velings de bal op de stip te leggen na een charge op Jasper Nooijen, die de bal voor het intikken had.

Na de thee werd het agressiever, mede door het met vlagen warrige fluiten van de arbiter. Het spel werd er niet beter op, al bleef SES gevaarlijker. Door een perfecte pass vanuit het midden van invaller Paul van Geffen kon wederom Melvin van de Elzen alleen op doelman van Griensven af. Ook nu wist hij wel raad met de geboden kans, 3-0. De score had nog hoger uit kunnen vallen, echter stond het vizier van de thuisploeg niet meer op scherp.

SES - Herpinia: 3-0 (2-0)
‘4 Jasper Nooijen 1-0
’33 Melvin van de Elzen 2-0
’65 Melvin van de Elzen 3-0