Midden in het drukke programma van SES Langenboom ontvangt het Langenboomse team het ensemble van Ottersum op de Kogelberg.

Het team van Ton Berens werkte onder het toeziend oog van pupil van de week Gieske de Klein ook deze wedstrijd aan de ongeslagen reeks na de overwinning op Heijen en Herpinia. Achates werd met 3-1 opzij gezet in, de onder hand onneembare vesting, de Kogelberg.

Achates en SES hebben beide een druk programma voor de boeg en de doordeweekse wedstrijden eisen hun tol op de spelers. In de beginfase van de wedstrijd was het te zien, doordat er weinig kansen werden gecreƫerd. Na 20 minuten werd de score toch geopend. Achates-aanvaller Jorai Matulessy breekt door de verdediging. In een poging hem af te achtervolgen loopt verdediger Tim Cuppen achter op de hakken van de aanvaller. Deze ongelukkige situatie werd door de scheidsrechter beoordeeld als een penalty. Achates-aanvoerder Siem Loeffen faalt niet en zorgt voor de 0-1. Achates neemt de leiding in de Kogelberg en SES wordt wakker geschud. Het antwoord komt snel van de voeten van Gijs Bens. Over de rechterkant bereikt een splijtende pass van Niek Nooijen de SES-aanvoerder. Met grote snelheid snelt Bens op keeper de Jager en schuift de bal langs de grote doelman op.

In de tweede helft spelen pijntjes bij de SES-spelers een rol, maar de invallers pakken het goed op. Melvin van den Elzen werd hiervoor in de eerste helft al gewisseld voor Joey Voermans, maar de ingevallen spits is in de tweede helft belangrijk om het heft van de wedstrijd in handen te nemen. Een hoekschop van Paul van Geffen belandt op het hoofd van Voermans die vrij in kopt. Direct daarna moet Voermans met een blessure van het veld af en ook de speler in bloedvorm, Gijs Bens wordt gewisseld. Deze aanvallende wissels zorgde echter niet voor minder gevaar voor het doel van Achates. Invaller Steef Hendriks krijgt de bal in het strafschopgebied. Met een afspeelmogelijkheid naar Guus Cuppen leek het een uitgespeeld doelpunt te worden. Echter voor hij kan spelen word de aanvaller gevloerd. Een terechte penalty, waarbij vice-aanvoerder Jari Lukassen de bal op de stip legt en feilloos binnenschiet, 3-1.