Pupil van de week Baukje van Leuken (12) met SES speler Gijs Bens.

Op deze zonovergoten zondagmiddag weet thuisploeg SES geen vuist te maken tegen SDDL. Zelfs wanneer de bezoekers met 10 man komen te staan, blijft het niveau matig.

Gelukkig spelen directe concurrenten Juliana Mill en Ulysses ook gelijk. Koploper Constantia loopt verder uit.

Het spel golft wat op en neer, maar het publiek schrikt na 35 minuten pas echt op. Routinier Dirk Megens gaat een duel aan met hoog gestrekt been en raakt daarmee Langenboomse middenvelder Rik Kremers die ter aarde stort. Scheidsrechter Benders kan de actie goed beoordelen en schat de aanval van Megens als opzettelijk in. Deze wordt met een directe rode kaart van het veld gestuurd. In het restant van de 1e helft zijn er nog wat goede kansen voor SES, maar tot een doelpoging komt het niet. Uit twee dode spelmomenten komen de grootste kansen. SDDL aanvaller Ties Klievink schuift rakelings voorlangs en SES raakt de paal.

Na rust weet SES het overtal niet uit te buiten. De vaak trefzekere Gijs Bens krijgt nog een grote mogelijkheid, maar SDDL houdt stand. Na wat korte drinkpauzes volgt dan toch echt het laatste fluitsignaal en zien de toeschouwers nog steeds de 0-0 stand op het scorebord.

SES - SDDL: 0-0
Scheidsrechter: Benders