John Cuppen

Circuitpark De Kuilen in Langenboom zal de komende weekenden het decor vormen voor KNMV motorcrosswedstrijden.

Op zaterdag 28 april zijn gratis toegankelijke wedstrijden voor de populaire DMX districtswedstrijd en hierin rijden vele klassen en liefhebbers kunnen gratis gaan kijken. Op zondag is er een ONK wedstrijd waarin vele toppers rijden in diverse klassen. In het ONK 500cc gaat Sven van de Mierden aan de leiding voor Lars van Berkel en Roy van Heugten. Ook John Cuppen uit Escharen is hier van de partij maar tot dusver ging het allemaal nog niet naar wens en hij staat pas 14e in de tussenstand. In Mill moet hij toch goed voor de dag kunnen komen al is de concurrentie uit binnen- en buitenland zwaar.

Youri van ’t Ende leidt het klassement in het ONK 250cc voor de Deen Jakob Kjaer Nielsen en Lars Griekspoor. Kay Ebben uit Wilbertoord is ook in deze klasse actief en hij neemt de zevende plaats in de tussenstand in. Ongetwijfeld behoort de Yamaha rijder tot de favorieten al is er ook in deze klasse een sterk rennersveld met ook hier veel buitenlanders.

Voor vele rijders die hier aan de start staan is het een generale repetitie want een week later is de Dutch Masters, een topwedstrijd waaraan vele wereldtoppers als Jeffrey Herlings deelnemen maar daarover volgende week in De Neije Krant en op inmill.nl meer.

Het klassement in het ONK 125cc wordt aangevoerd door Raivo Dankers. Hij won al vier manches en tweede man Raf Meuwissen won ook al een manche en is in uitstekende vorm. Achter derde man Wannes van de Voorde staat Loeka Thonies uit Boekel als vierde genoteerd en ook hij kent Circuit De Kuilen als zijn broekzak.

Een prachtige strijd wordt ook gestreden in het ONK 125cc waar de hoofdrollen zijn weggelegd voor Kay Karssemakers en Kay de Wolf, de ‘Red Hurricane’ die al vijf van de acht manches won. Maar ook Scott Smulders heeft het al heel goed gedaan en staat zelfs netto 1 punt voor op Karssemakers. Al deze jongens kennen circuit De Kuilen ook heel goed en reden daar eerder in 2017 het EK.

Daarnaast wordt nog gereden in de Cup 250cc en Cup 500cc en hierin rijden diverse coureurs uit de regio mee.

Laagdrempelig

ONK wedstrijden zijn echt topwedstrijden die net onder de ‘eredivisie’, de Dutch Masters komen. En het leuke is dat de entree laag is met slechts € 10 voor volwassenen vanaf 18 jaar, de rest heeft gratis toegang! Laagdrempelig genieten van topsport dus op circuit De Kuilen waar MSC Mill een waardig gastheer zal zijn.